Bàsquet
Esports 12/07/2022

Oscar da Silva, un biòleg per aixecar el nivell físic del Barça

L'aler pivot alemany, que té 23 anys i prové de l'Alba de Berlín, ha signat contracte fins al 2025

2 min
Oscar da Silva

BarcelonaOscar da Silva va estudiar biologia i parla sis idiomes, entre ells el castellà, però el Barça l'ha fitxat per reforçar el seu equip de bàsquet. L'aler pivot alemany, que té 23 anys i prové de l'Alba de Berlín, ha signat contracte fins al 2025. Es tracta d'un jugador amb un físic privilegiat, de gran envergadura, i que en atac destaca per ser un gran finalitzador per sobre de la cistella. També és molt sòlid en defensa, un molt bon rebotador i té una bona visió de joc.

"El Barça és un dels millors clubs de l'Eurolliga. Saras és un molt bon entrenador i espero poder millorar molt aquí. Estic molt content, és un honor per a mi", assegura Da Silva, que va passar la revisió mèdica fa uns dies.

Declaracions d'Oscar da Silva

La incorporació de Da Silva és la tercera d'aquest estiu, després dels fitxatges de Jan Vesely i Tomás Satoransky. El Barça va arribar a un acord amb el València Basket per adquirir els drets de Nikola Kalinic a la Lliga Endesa, però el jugador serbi encara ha de signar el contracte que el club blaugrana ja li ha fet arribar. L'aler també té sobre la taula una oferta del Mònaco un 50% superior econòmicament a la que li ofereix l'entitat culer, però als despatxos de Barcelona es respira optimisme.

El Barça, que va tenir a prop el fitxatge de Scottie Wilbekin, no va poder convèncer Dante Exum, que s'ha compromès amb el Partizan. Nick Calathes i Pierre Oriola tenen contracte, però ja negocien la rescissió perquè no entren en els plans de l'equip blaugrana. La plantilla es completarà amb Oriol Paulí, jugador del MoraBanc Andorra que es va formar a can Barça. El que no seguirà al cos tècnic és Darius Maskoliunas, fins ara entrenador ajudant de Sarunas Jasikevicius.

Anna Cruz

Anna Cruz, la cirereta

D'altra banda, el Barça CBS negocia la incorporació d'Anna Cruz, tota una campiona de la WNBA, per al seu nou projecte a la Lliga Femenina Endesa. La jugadora badalonina, que té 35 anys, prové del Casademont Saragossa, on ha passat les últimes dues temporades.

stats