Barça

El Barça femení perd el seu principal arquitecte

El club blaugrana arriba a un acord per a la sortida del seu mànager general, en desacord amb moltes decisions de l'entitat

3 min
Markel Zubizarreta durant una entrevista

BarcelonaNo per esperada la confirmació de la notícia impacta menys en el futur del Barça femení. El fins ara mànager general del Barça, Markel Zubizarreta, s'ha desvinculat del club. Segons ha explicat el Barça en un comunicat, les dues parts han arribat a un acord per finalitzar el contracte abans del que estava previst, el 30 de juny del 2024. L'etapa blaugrana de Zubizarreta feia mesos que penjava d'un fil a causa dels desacords amb la junta directiva de Joan Laporta a l'hora de planificar l'equip i el panorama incert que té per davant la secció a conseqüència de la difícil situació econòmica que segueix patint el Barça. Així, era qüestió de temps que s'oficialitzés la sortida del que ha estat el principal arquitecte del millor Barça femení de la història, amb dues Champions League incloses.

La seva marxa arriba en un moment molt delicat, perquè s'han d'afrontar les negociacions per renovar gran part de la columna vertebral de l'equip: la dues vegades Pilota d'Or Alexia Putellas, Mapi León, Patri Guijarro, Mariona Caldentey, Sandra Paños, Lucy Bronze, Marta Torrejón i Asisat Oshoala acaben contracte l'estiu del 2024. També l'entrenador, Jonatan Giráldez. Fonts properes al vestidor blaugrana expliquen a l'ARA que temen que aquestes s'hagin de dur a terme amb una persona menys preparada que Zubizarreta com a representant del Barça a l'hora de negociar, malgrat que ell ja tenia encaminades algunes converses. De totes maneres, el club ha informat en el comunicat que pròximament desvelarà com queda l'estructura esportiva de l'equip. De moment, Xavier Puig, el directiu responsable del Barça femení, assumirà més responsabilitats.

Un estiu difícil

Després de guanyar la segona Champions League de la història a Eindhoven, l'estiu ha estat complicat als despatxos blaugranes. El fair play financer ha obligat a desfer-se d'una jugadora clau durant els últims anys com Ana-Maria Crnogorcevic i el Barça no ha pogut fer res davant les ofertes imponents procedents d'Anglaterra per Geyse Ferreira (el Manchester United li pagarà un salari cinc vegades més alt que el que cobrava a l'entitat catalana) i Laia Codina. A més, la junta directiva tampoc ha tingut la capacitat per contrarestar la marxa de Geyse Ferreira amb el fitxatge d'una altra nou i l'única davantera centre natural amb la qual ha començat la temporada Giráldez és Asisat Oshoala.

El director d'Esports del Barça, Xavi Budó, va informar en una entrevista a Mundo Deportivo que la previsió de pressupost del Barça femení aquest curs és de 17,5 milions d'euros. Malgrat això, el Barça només ha pogut incorporar gratis la lateral catalana Ona Batlle i la jove promesa neerlandesa Esmee Brugts. Des dels despatxos nobles del club s'explica a l'ARA que "l'única manera que el femení es pugui mantenir en el mateix nivell que fins ara és que el masculí el dopi, com passa amb les altres seccions, perquè les futbolistes cada vegada estan més valorades i la lliga anglesa creixerà molt". Amb tot plegat, la plantilla del Barça ha quedat molt curta. Només està formada per 22 jugadores, que tindran l'ajuda de futbolistes del filial com Vicky López i Giulia Dragoni.

Zubizarreta va arribar el 2015

El Barça, en el comunicat, ha volgut agrair la feina a Zubizarreta, a qui defineix com una "peça cabdal en la creació del millor equip d’Europa de futbol femení" i li desitja "molta sort en el futur, tant personalment com professionalment". A més, considera que ha estat "l’arquitecte d’un Barça femení triomfant". Zubizarreta va arribar al Barça el 2015, quan l'aleshores president Josep Maria Bartomeu va professionalitzar la secció, com a responsable de la gestió esportiva, abans que l'estiu del 2017 passés a ser el director esportiu. Des d'aleshores, les jugadores del Barça han aconseguit 16 títols, destacant dues Champions League i quatre Lligues. Aquesta tarda, el programa Tot Costa de Catalunya Ràdio ha avançat que Zubizarreta estaria en converses amb la RFEF per ser el director esportiu de la selecció femenina espanyola.

stats