Barça

El Barça farà un últim intent per renovar Dembélé

Al club saben que és gairebé impossible que es quedi, però sondejarà el seu agent a final de temporada

4 min
Ousmane Dembélé, durant el Barça-Athletic Club

BarcelonaQue sigui difícil no vol dir que sigui impossible. I, per estrany que sembli, encara hi ha opcions que Ousmane Dembélé continuï al Barça més enllà del 30 de juny. L'extrem acaba contracte i gairebé tothom dona per fet que farà les maletes. És més, segons ha insinuat el seu agent al club, ja té un preacord amb un altre equip, suposadament de la Premier League. Però aquí ningú ha vist cap paper firmat ni ha sortit cap entitat anunciant que comptarà amb el futbolista a partir del curs vinent. Per això encara hi ha un bri d'esperança i als despatxos del Camp Nou esperaran fins a final de temporada per fer un últim intent per quedar-se amb el futbolista. "Coneix la nostra proposta i sempre hem volgut que es quedi. Esperem que al final de temporada recapaciti", deia el president Joan Laporta aquest dilluns al MWC.

El pas de Dembélé pel Barça ha sigut, i continua sent, com una muntanya russa. Acusat reiteradament d'indisciplinat, amb prou feines ha pogut jugar el 50% dels partits durant aquests gairebé cinc anys, bàsicament per les lesions. Va ser un fitxatge a preu d'or (el 2017 es van pagar 105 milions més variables al Borussia Dortmund, i es va convertir en la contractació més cara fins llavors del club) i amb una fitxa altíssima, que ronda els 20 milions. Un futbolista que no s'havia acabat d'adaptar al Camp Nou i a qui se li buscava una sortida, tant l'estiu passat com en aquest mercat d'hivern. Apartat temporalment de l'equip durant el gener, Dembélé va negar-se a marxar, tot i que el Barça li va oferir la possibilitat de jugar cedit els últims sis mesos de contracte. Al final, malgrat que la cúpula esportiva –sobretot el director de futbol, Mateu Alemany– s'hi oposava, l'entrenador va aixecar-li el càstig. I diumenge, contra l'Athletic Club, va fer una de les actuacions més determinants que se li recorden: un gol vital i dues assistències en els 25 minuts escassos que va disputar.

Dembélé viatja a París

Ousmane Dembélé ha aprofitat els tres dies de festa que ha donat Xavi a la plantilla per marxar a París. És habitual que l'extrem se'n vagi al seu país d'origen quan té jornades de descans, però la seva presència a la ciutat del PSG ha alimentat tot tipus de rumors, tenint en compte el context actual. "No hi ha hagut més contactes, ni amb ell ni amb el seu agent, des del gener. La situació està aturada", expliquen des de la llotja. Laporta, que va dir públicament que Dembélé l'havia "decebut" com a futbolista, era partidari fins fa uns dies d'estripar la baralla. Però Xavi Hernández, que va arribar al Barça a principis de novembre, es va desfer en elogis cap a l'extrem. Un discurs que continua mantenint. "Ja vaig dir que, ben treballat, podia ser el millor del món en la seva posició", deia diumenge després del triomf contra el conjunt basc.

Xavi ha reiterat, en diverses compareixences de premsa, que l'actitud de Dembélé als entrenaments és "molt bona". Al vestidor corroboren la seva versió, i també asseguren que, si depengués del tècnic, l'extrem jugaria més temporades al Camp Nou. "Tot el que envolta Dembélé és imprevisible. És evident que està mal assessorat", diu una de les fonts consultades, propera a Xavi. Han canviat les rutines d'entrenament, els exercicis i els rols. El Barça està començant a agafar la forma que vol el nou inquilí de la banqueta i Dembélé ha demostrat, amb partits com aquest últim, que podria tenir un paper destacat en el Barça del futur. Fins i tot el Camp Nou, inicialment hostil amb el jugador, va canviar els xiulets per aplaudiments.

Ara bé, des dels despatxos nobles es viu la situació amb un punt més de fredor. La cúpula esportiva reconeix el "canvi" de Dembélé en el joc, però també recorden que és un jugador "intermitent" i que les seves bones actuacions "no han tingut continuïtat". Dit d'una altra manera, que temen que després del bon partit de diumenge n'hagin de passar quatre o cinc perquè torni a marcar les diferències. Per això el Barça ha optat per ser el màxim de prudent possible. "El futbol dona moltes voltes. Ja veurem què passa. Si l'evolució és bona, ja ens hi asseurem a parlar. Tot i que, segurament, ja és tard", expliquen fonts coneixedores del cas.

Les peticions de Dembélé són inabastables per al Barça

El club va retirar l'oferta de renovació el 20 de desembre i des de llavors s'havia negociat, en va, amb una sortida del futbolista. Però des del gener que no hi ha hagut cap trobada entre el Barça i Moussa Sissoko, l'agent de Dembélé. El representant demanava 40 milions bruts anuals i una prima de renovació de 40 milions addicionals. Unes xifres que al Camp Nou són desproporcionades. "Ni el club està en disposició de pagar això ni considerem que mereixi aquest salari", apunten des dels despatxos. Si Dembélé s'hi posa bé i accepta negociar per renovar, les quantitats que li proposaria el Barça serien clarament a la baixa. No sembla, per tant, que el jugador ho accepti. Tret que aquell preacord que Sissoko ha assegurat que té sigui en realitat paper mullat. Com insisteixen al Camp Nou: "Al futbol, fins a l'últim minut, tot és possible".

stats