El clàssic

El Barça encara no pot sopar a la mateixa taula que els grans d'Europa: els apunts en calent del clàssic

El conjunt blaugrana ha perdut 3-2 al Santiago Bernabéu i diu adeu a la Lliga

3 min
Lamine Yamal ha desbordat constantment Camavinga.

MadridEl Barça ha perdut (3-2) al Santiago Bernabéu davant del Reial Madrid i, d'aquesta manera, el títol de Lliga desapareix de les possibilitats blaugranes, perquè, quan falten sis jornades, els madridistes es posen onze punts per davant. Els gols locals els han fet Vinícius, de penal, Lucas Vázquez i Bellingham, i els catalans Christensen i Fermín López. A continuació, els apunts en calent del clàssic:

Encara no a la mateixa taula. Als bars de la rodalia del Santiago Bernabéu, amb una temperatura que permetia el lluïment del polo de màniga curta i els nàutics per part dels procedents del barri de Salamanca, hi havia seguidors merengues que firmaven l'empat durant la prèvia del clàssic. S'han quedat curts. Els seus arguments eren clars: el Barça, malgrat l'eliminació davant del París, havia fet un bon partit a la Champions League i el Madrid arribava exhaust després de disputar una pròrroga contra el Manchester City. La semiaixecada de cap del Barça de Xavi, que ha tingut un nou capítol avui després de l'eliminatòria davant el París, està advertint el món del futbol que l'equip català està caminant per sopar a la mateixa taula que la resta dels grans equips d'Europa. Però encara no. Les errades defensives, liderades per Cancelo, han suposat la sentència a Madrid.

Tots els honors amb 16 anys. El xou de Lamine Yamal que Xavi va obligar a aturar dimarts davant del París Saint-Germain a causa de l'expulsió d'Araujo l'ha continuat avui al Santiago Bernabéu. Era la seva primera vegada com a blaugrana a la casa blanca i s'ha dedicat a anar-se'n una vegada i una altra de Camavinga, a qui ha convertit en un lateral de Tercera RFEF i ha carregat ràpidament amb targeta groga. De fet, el del barri de Rocafonda de Mataró ha estat a prop de marcar en el primer temps amb un remat a la sortida d'un córner tancat, però el VAR ha decidit que la pilota no havia traspassat la línia de gol sense que cap imatge televisiva hagi estat prou clara. Tot porta a pensar que, si en un futur Frederic Porta i Manuel Tomàs fan una ampliació del seu llibre El clàssic, hauran d'explicar moltes aventures de Lamine Yamal.

L'aire ja té perill. Fins fa ben poc el Barça vivia els córners a favor com un simple expedient que havia de complir i que no comportava expectatives. Les frustracions reiterades en aquest aspecte del joc havien provocat que ningú s'il·lusionés gaire quan l'àrbitre assenyalava la cantonada. Però el cap de Christensen ha iniciat una nova era. Va marcar així a la sortida d'un córner al Parc dels Prínceps i ho ha tornat a fer al Santiago Bernabéu. A banda del seu gol, durant la primera mitja hora de joc Robert Lewandowski i Lamine Yamal (com ja hem mencionat anteriorment) també han estat a punt de marcar per al Barça a pilota aturada.

Frenkie de Jong ha marxat en llitera del Santiago Bernabéu.

Fair play momentani del Santiago Bernabéu. La nota més trista del partit ha estat Frenkie de Jong. Un contrapeu amb Valverde al llindar del descans ha acabat amb el neerlandès posant-se les mans a la cara, sent incapaç de caminar a causa del dolor al turmell dret (que ja s'havia lesionat dues vegades aquest curs) i havent de marxar en llitera del terreny de joc. Davant la gran probabilitat de lesió greu, el públic del feu blanc ha acomiadat el futbolista del Barça amb un aplaudiment general. En aquell moment, per la ment de De Jong no només deu haver passat l'adeu a la temporada blaugrana. L'Eurocopa d'aquest estiu ja s'olora. Per cert, més tard han tornat els crits de "Puta Barça" al coliseu madridista.

stats