Futbol

El Barça descarta l'intercanvi Saúl-Griezmann, però el serial no s'acaba aquí

El club necessita donar sortida al davanter francès perquè la continuïtat de Messi sigui sostenible

3 min
Griezmann, en acció contra l'Atlètic

BarcelonaL'intercanvi Saúl-Griezmann no es portarà a terme. Segons ha pogut confirmar l'ARA aquest dilluns, el Barça no està convençut amb els paràmetres d'una operació que es va començar a teixir la setmana passada. D'aquesta manera, el club blaugrana desisteix d'aquesta via per treure's de sobre la fitxa del davanter francès, que és un dels principals esculls per poder alliberar massa salarial i inscriure Leo Messi –un cop hagi renovat– de cara a la temporada vinent. Les fonts consultades sostenen que el fitxatge de Saúl, de l'Atlètic de Madrid, per compensar la sortida de Griezmann, que tornaria al Wanda Metropolitano, no genera prou consens al si del club.

Amb Dembélé lesionat uns mesos, amb Coutinho recuperant-se després d'haver viscut un any pràcticament en blanc i amb casos molt difícils de resoldre amb futbolistes que tenen sous alts i contractes molt llargs, com Umtiti i Pjanic, la figura de Griezmann és una de les claus de volta per solucionar, en bona part, els maldecaps dels gestors culers per reduir la massa salarial. I, en aquest punt, des del Camp Nou admetien fa uns dies que arribar a una entesa amb l'Atlètic perquè Griezmann hi retornés i el Barça s'estalviés la seva alta fitxa era una realitat. Tanmateix, diverses causes han comportat que l'operació finalment no es dugui a terme. Ara bé, tot i que el bescanvi amb Saúl no tingui futur, l'estiu és molt llarg i no es pot descartar que l'atacant de Mâcon pugui acabar recalant al seu exequip.

Hi ha dos motius que expliquen que la via Saúl s'hagi frustrat. D'una banda, a la direcció esportiva blaugrana tenen clar que perdre Griezmann (20 gols i 13 assistències en 51 partits l'última temporada) sense percebre res més a canvi que Saúl, que ha baixat molt el rendiment fins a perdre la titularitat al conjunt madrileny i ni tan sols ha jugat l'Eurocopa, no és un bon negoci. Al Barça creuen que el francès, per al qual encara queden 72 milions d'euros per amortitzar del seu fitxatge l'any 2019, té un valor de mercat superior al de Saúl i veuen capital cobrar una xifra de traspàs a més d'incorporar l'interior il·licità. L'altre escull que frustra l'operació és el sou de Griezmann, de més de 20 milions nets per temporada, una xifra que l'Atlètic de Madrid no pot assumir i que l'internacional francès té garantida al Camp Nou fins al 2024 pel contracte que va segellar amb Josep Maria Bartomeu.

Incomprensió en l'entorn del jugador

Des de l'entorn de Griezmann es desmarquen de les negociacions amb l'Atlètic de Madrid argumentant que va ser el club català qui va explorar aquesta via amb el conjunt madrileny, malgrat saber que era una operació —l'intercanvi de l'atacant francès per Saúl— molt complicada per tot el que implicava. Tal com ja va publicar l'ARA, fonts del club havien admès que aconseguir trobar un encaix econòmic que fos satisfactori per a les quatre parts —els dos jugadors implicats i els dos clubs— feia que es tractés d'una operació amb moltes dificultats ja des de l'inici.

Per aquest motiu, des de l'entorn del 7 blaugrana exposen que no han acabat d'entendre per què el club va intentar iniciar una transacció com aquesta malgrat saber que podia tenir poc recorregut. De la mateixa manera, no dubten en assegurar que si finalment segueix vestint de blaugrana la temporada vinent, Griezmann estarà content i defensarà amb professionalitat els colors del Barça. De fet, l'internacional amb França s'incorporarà aquest dimarts a la pretemporada.

Cerezo tira més llenya al foc

Per la seva banda el president de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo, ha dit aquest dilluns que "al món del futbol tot és possible", després que la premsa li hagi preguntat sobre un hipotètic intercanvi entre Saúl i Griezmann. El dirigent matalasser, però, ha afegit que "desconeix" com evoluciona el "cas Griezmann" i que no li han comunicat res al respecte. Malgrat que Cerezo és el president del club madrileny, el braç executor en aquest tipus d'operacions és el conseller delegat, Miguel Ángel Gil Marín.  En canvi, sí que s'ha mullat més respecte al futur de João Félix, futbolista que alguns mitjans havien posat damunt la taula també en el marc d’una operació de bescanvi. "Té un contracte de llarga durada i serà jugador de l'Atlètic de Madrid", ha resolt Cerezo.

stats