Barça
Esports 27/09/2022

Araujo no farà com Umtiti

El central uruguaià accepta finalment operar-se, estarà unes 10 setmanes de baixa i diu adeu a la possibilitat de jugar el Mundial

3 min
Ronald Araujo, jugador del Barça i de la selecció de l'Uruguai

BarcelonaQuan Ronald Araujo va tornar de lesionat de la selecció uruguaiana, el central es va reunir amb els serveis mèdics del Barça per tractar el procediment a seguir per recuperar-se. Els metges li van posar ràpidament sobre la taula la possibilitat de passar pel quiròfan i així fer net de l’avulsió al tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta. Operar-se significava una recuperació millor, però també ampliava el temps de baixa. Inicialment, Araujo va dir que no. En part, pel pànic que tenen tots els futbolistes al bisturí. Però, principalment, perquè operar-se implicava dir adéu al Mundial de Qatar.

La resposta inicial d’Araujo no va agradar gens ni mica la cúpula blaugrana, ni a l’àrea esportiva ni a Xavi Hernández. La decisió de seguir un tractament conservador per garantir la presència del central a Qatar deixava els interessos del Barça en un últim terme. A més, el club patia de valent perquè no es repetís el mateix cas que el d’Samuel Umtiti, qui en el seu dia també va prioritzar jugar un Mundial malgrat fer-ho lesionat i va acabar convertint-se en un futbolista absolutament inservible per al futbol professional d’elit.

Així, ahir es va produir una segona reunió entre el Barça i Araujo. I, aquest cop sí, van aconseguir que el central uruguaià canviés de parer. El Barça informava, a través d’un comunicat emès a mitja tarda, que Araujo serà intervingut quirúrgicament demà, a càrrec del doctor Lasse Lempainen a Turku (Finlàndia). Aquest metge ha estat, darrerament, un dels homes de confiança del Barça per tractar lesions musculars que necessitaven ser operades.

Passar pel quiròfan implica que Araujo estigui més temps de baixa

Si inicialment Araujo havia d’estar de baixa entre 6 i 8 setmanes, seguint el tractament conservador que implicava estalviar-se l’operació, ara el període sense jugar s’estableix aproximadament en unes 10 setmanes. De totes maneres, les xifres són aproximades ja que el club encara no ha facilitat el temps de baixa, i esperarà a la intervenció per pronunciar-se sobre quan preveu que Araujo torni a estar disponible.

Diego Alonso, el seleccionador de l’Uruguai, un dels que havia remat perquè el futbolista fes el tractament conservador i arribés al Mundial, ja ha fet saber a Araujo que segueix tenint un lloc a l’equip i que esperarà fins a l’últim moment per si finalment pot acudir al torneig de seleccions més important. Però tots els indicis apunten que Araujo no arribarà a temps a Qatar. El Barça ho descarta completament i calcula que el futbolista farà treball de recuperació durant l’aturada amb la resta de jugadors no convocats per al Mundial, i que podrà tornar a jugar per Cap d’Any, en el derbi contra l’Espanyol.

El Barça confirma les lesions de Memphis Depay i Frenkie de Jong

Ahir també va ser un dia dia de proves mèdiques per a Memphis Depay i Frenkie de Jong. Els neerlandesos que, conjuntament amb Araujo i Jules Kounde –aquest últim estarà aproximadament un mes sense jugar–, es van lesionar en aquesta aturada de seleccions, van saber que també s’estaran algunes jornades sense trepitjar el terreny de joc.

En el cas concret de Memphis, té una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra. El club, com ve sent habitual darrerament, no informa del temps de baixa, però a la Ciutat Esportiva donen per fet que estarà unes tres setmanes fora dels terrenys de joc, arribant molt just per disputar el clàssic. En canvi, menys greu és la lesió de Frenkie, que té una elongació al semitendinós de la cuixa esquerra. El migcampista està descartat pel partit d’aquest cap de setmana al camp del Mallorca i és dubte per al partit del dimarts de Champions al camp de l’Inter de Milà.

Bellerín es lesiona en l'entrenament: un altre maldecap per a Xavi

Héctor Bellerín ha notat molèsties en l'entrenament d'aquest dimarts al matí en una acció d'acceleració i demà serà sotmès a més proves mèdiques (una ressonància) per saber l'abast de la seva lesió. El Barça ha explicat que les molèsties són al soli de la cama esquerra. De moment, és dubte per al partit d'aquest dissabte, en què el Barça visitarà el Mallorca. Des de l'entorn del jugador demanen prudència, però mantenen l'esperança que no sigui res greu.

stats