Esports 03/05/2016

L'afició del Leicester: "Barça, us clavarem una pallissa"

Els seguidors 'foxes', que ironitzaven amb aquest càntic, somien a trobar-se els blaugranes més enllà de l'amistós que disputaran el 3 d'agost a Estocolm

Roger Requena
3 min
Els aficionats del Leicester, durant la celebració del títol, ja esperen al Barça

BarcelonaLa nit ha estat llarga a la ciutat de Leicester, al cor d'Anglaterra. Milers d'aficionats han festejat el primer triomf de lliga d'un equip amb 132 anys d'història que s'ha convertit en l'autèntica revelació d'aquest curs a Europa. Un autèntic miracle en un futbol modern marcat per clubs totpoderosos gràcies a les fortunes de propietaris multimilionaris.

El Leicester City també en té un, el tailandès Vichai Srivaddhanaprabha, que al llarg del curs 2015-16 ha invertit prop de 55 milions d'euros per reforçar una plantilla que, l'estiu passat, no aspirava gaire més que a salvar-se. L'afició dels 'foxes', però, ha anat assumint amb sorpresa com els seus homes eren capaços de destronar tota l'elit del futbol anglès.

Els de Ranieri només han perdut tres dels 11 partits –dos d'ells contra l'Arsenal i un contra el Liverpool– que els han enfrontat amb la resta de grans de la Premier: Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham i Liverpool. La confiança de la seva afició, que ha anat creixent al llarg del curs, ha arribat a derivar en bromes que ara, resolt el títol de Lliga, tenen més de realitat que d'ironia.

Amistós a Estocolm el 3 d'agost

"Us clavarem una pallissa, Barça", van cantant els aficionats del King Power Stadium aquestes últimes setmanes. Res fa por als sorprenents 'foxes'. El que va començar com una broma simpàtica, el desig d'enfrontar-se al conjunt blaugrana, pot fer-se realitat el curs vinent si Leicester i Barça resulten emparellats a la fase de grups de la Champions o més endavant, en alguna eliminatòria.

Tots dos equips coincidiran aquest mateix estiu, el 3 d'agost, al Friends Arena d'Estocolm, en un amistós de pretemporada corresponent a la International Champions Cup, torneig que els blaugranes ja han disputat en anteriors ocasions. A banda del Leicester, el Barça jugarà el dia 30 de juliol contra el Celtic i, el 6 d'agost, contra el Liverpool.

Per coincidir en un mateix grup de la Champions, però, caldria que el Barça complís un requisit: que no guanyi la Lliga. Els blaugranes tenen assegurada la presència a la Champions el curs vinent, però no la seguretat de pertànyer al Bombo 1, destinat als campions de les vuit principals lligues europees. Allà, el Leicester hi serà juntament a altres set equips. Si el Barça guanya la Lliga, no s'hi podria enfrontar fins, almenys, un hipotètic encreuament als quarts de final. En cas de no guanyar-la, el conjunt de Luis Enrique cauria al Bombo 2, on van a parar la resta d'equips segons el coeficient UEFA.

Luis Enrique ja va guanyar el Leicester

L'amistós de l'agost no serà el primer enfrontament entre Leicester i Barça, ja que el 8 d'agost del 2003 ja es van veure les cares en un altre duel no oficial al King Power Stadium de la ciutat anglesa que va servir per homenatjar durant el descans a Gary Lineker, exjugador de tots dos equips.

"És increïble, encara no em puc creure que el Barça estigui jugant al meu poble", va explicar l'exdavanter, en referència a l'insòlit fet que va viure aquell dia el modest Leicester, que pocs mesos abans havia retornat a la Premier League després de baixar el 2002 a la First Division.

Aleshores, Luis Enrique també era al Barça, però com a jugador i exercint de capità. Aquell Barça l'entrenava Frank Rijkaard, i sobre la gespa el liderava un Ronaldinho que, encara que acabava d'arribar, va servir la primera passada de gol. Els blaugranes es van endur aquell partit per 0-1 gràcies a un gol de Saviola poc abans del descans. El Barça va haver de suar de valent, ja que va ser un duel ple d'entrades al límit del reglament on, a més, Philip Cocu va ser expulsat al minut 19 per una entrada a prop de l'àrea de Víctor Valdés.

stats