Bàsquet - Copa del Rei
Esports 19/02/2023

La Penya es queda a un pam de la tercera final del segle (72-73)

Abromaitis evita amb un tap sobre Parra la victòria del Joventut

2 min
Joel Parra

BadalonaNit cruel a Badalona. El Joventut va perdre contra el Lenovo Tenerife (72-73) i es va quedar a un pam de disputar la tercera final de Copa del Rei d’aquest segle. El partit es va decidir en l’última acció, quan Tim Abromaitis va taponar un tir de Joel Parra. El jove aler català no va poder completar un partidàs (26 punts) amb la cistella decisiva. Tres segons abans Elgin Cook havia anotat el tir que va decidir l’eliminatòria.

La derrota deixa la sensació d’una oportunitat d’or perduda, però no esquitxa l’atrevida proposta d’un Joventut que va tornar a jugar de cine. La idea de partit de Carles Duran va tornar a ser molt encertada i l’equip verd-i-negre va portar la iniciativa tàctica contra un rival que juga de memòria i que va interpretar millor les jugades decisives.

Com el dia dels quarts de final, la Penya va tornar a repetir un inici ansiós contra un Lenovo Tenerife que va tenir una millor posada en escena (2-8). Els triples de Kyle Guy i el coratge de Joel Parra van impulsar les opcions d’un equip verd-i-negre que va utilitzar un parcial de 15-3 per redibuixar l’escenari (17-11). 

Abromaitis evita amb un tap sobre Parra la victòria del Joventut

La primera meitat de Parra, que va anotar 15 punts en dos quarts, va ser un escàndol. El Joventut va utilitzar la seva polivalència per construir-se una diferència de 13 punts (36-23). El problema és que el Lenovo Tenerife és un equip experimentat que porta anys interpretant els partits de la mateixa manera. Tot i tenir pitjors percentatges de tir, el conjunt insular no es va posar nerviós, va accentuar els seus punts forts i es va apuntar un parcial d’1-16 (37-39). El tram final de la primera meitat de l’equip verd-i-negre va tornar a ser sòlid (44-40).

La Penya va perdre el ritme a l’inici del tercer quart, quan tan sols va anotar tres punts en cinc minuts (47-47). La defensa del Lenovo Tenerife va aconseguir aturar la fluïdesa d’un Joventut que es va tornar a encomanar a Parra per arribar al tram clau amb opcions.

El partit va ser d’una intensitat èpica i va arribar empatat als últims 20 segons (71-71), quan Aaron Doornekamp va cometre una falta antiesportiva. Tot es posava de cara, però Andrés Feliz va fallar un tir lliure i un triple. En canvi, Cook no va perdonar i va anotar la cistella decisiva.

Edy Tavares

El Madrid, amb la cua entre les cames

L'Unicaja va protagonitzar la segona gran sorpresa de la Copa del Rei i va eliminar el Reial Madrid (82-93). L'equip blanc, que portava nou finals consecutives, no disputarà el partit pel títol a Badalona. Per primera vegada des del 2009 el campió del torneig no serà ni el Barça ni el Madrid, que han acumulat els últims 12 trofeus. De fet, el conjunt malagueny es va convertir en el primer de l’era ACB en eliminar en un mateix torneig els blaugrana i els blancs.

stats