FUTBOL
Esports 09/06/2019

Els penals atorguen la medalla de bronze de la Lliga de les Nacions a Anglaterra (0-0, 5-6)

La final la disputaran Portugal i Holanda a les 20.45 h

Adrià Fernández
La selecció anglesa celebrant el triomf a la tanda de penals davant Suïssa

BarcelonaLa selecció anglesa ha aconseguit el tercer lloc a la Lliga de les Nacions de la UEFA després de vèncer Suïssa en la tanda de penals. Després de 120 minuts sense cap gol, els anglesos han materialitzat tots els llançaments des dels onze metres, i l'aturada de Pickford en el sisè xut de Drmic ha atorgat la medalla de bronze a la selecció entrenada per Gareth Southgate. La final d'aquest nou torneig la disputaran la selecció portuguesa i l'holandesa avui (20.45 h, La 1)

Des del xiulet inicial, la selecció anglesa ha fet mèrits per endur-se la medalla de bronze. Als tres minuts de començar el duel, Harry Kane ha estavellat la pilota al travesser. Instants abans d'arribar al descans, el cop de cap de Dele Alli ha marxat fregant la fusta. Els de Southgate han continuat acostant-se a la porteria de Sommer i al minut 84 Callum Wilson ha introduït la pilota al fons de la xarxa. Quan els 'lleons' ja celebraven el gol, l'àrbitre, després de consultar el VAR, l'ha anul·lat per falta del davanter sobre el defensa Akaji.

Amb l'empat a zero s'ha arribat a la pròrroga i els anglesos han continuat buscant el gol. El llançament de falta de Raheem Sterling, però, ha tornat a topar amb el pal. Sense que la pilota acabés travessant la línia de gol, el tercer lloc de la Lliga de les Nacions de la UEFA s'ha acabat decidint a la tanda de penals. Amb tots els llançaments transformats des dels onze metres, l'errada del suís Drmic ha atorgat el tercer lloc de la competició a la selecció anglesa.