Futbol

La Lliga es decidirà en l'última jornada: Luis Suárez deixa el Madrid amb un pam de nas

Els de Simeone guanyen davant l'Osasuna (2-1) amb dos gols en els darrers deu minuts de partit

2 min
Luis Suárez celebrant un gol que pot valer una Lliga

BarcelonaLuis Suárez, quatre cops campió de Lliga amb el Barça, va culminar ahir la remuntada de l’Atlètic de Madrid davant l’Osasuna en un duel agònic que va acabar amb final feliç per als de Simeone (2-1). El gol de l’uruguaià, al minut 88, va arribar després de l’empat de Lodi al 82, quan l’Osasuna s’havia avançat poc abans mitjançant Budimir. Un gol del conjunt navarrès que, per moments, feia líder el Reial Madrid, que es va imposar a San Mamés amb una diana de Nacho (0-1).

Els matalassers arribaran a l’última jornada depenent d’ells mateixos i visitant un Valladolid que esgotarà les seves opcions de permanència. El Madrid rebrà el Vila-real, que, malgrat estar classificat per a la final de l’Europa League, es disputa assegurar-se la seva presència a la competició el curs vinent. El Barça segueix tercer, perquè el Sevilla va caure golejat a la Ceràmica (4-0).

L’Eibar consuma el descens

Set temporades després de pujar a Primera, l’Eibar ahir va perdre la categoria. El conjunt basc va ser escombrat a Mestalla (4-1) en un duel en què els valencians no s’hi jugaven res i, en canvi, els bascos, cuers, lluitaven per les seves últimes opcions de permanència.

Qui allarga l’agonia és l’esmentat Valladolid del tècnic català Sergio González, que ahir també va caure golejat, en el seu cas al camp de la Reial Societat (4-1). L’Elx també buscarà una salvació in extremis davant l’Athletic Club. Els valencians van sumar ahir un triomf balsàmic superant un Cadis ple de suplents (1-3). Per la seva banda, l’Osca no va aconseguir sumar al Benito Villamarín davant del Betis (1-0) i començarà l’última jornada marcant el tall de la salvació amb 33 punts, els mateixos que l’Elx. Els aragonesos rebran el València en l’últim partit.

Per la seva banda, el Getafe i l’Alabès van guanyar el Llevant (2-1) i el Granada (4-2), respectivament, i van certificar la salvació.

stats