L'Atlètic Barceloneta guanya la seva 14a Lliga consecutiva

L'equip de Chus Martín guanya el segon partit de la final al CN Barcelona (7-8)

Efe
L'Atlètic Barceloneta guanya la seva 14a lliga consecutiva

BarcelonaEl Zodiac Atlètic Barceloneta va ampliar per catorzè any consecutiu el seu domini del waterpolo estatal al guanyar aquest divendres la Lliga Premaat després de sumar el segon i definitiu punt de la final davant el CN Barcelona Vista (7-8) a la Nova Escullera de Barcelona.

Tot i ser un partit més igualat que el que es va jugar dimecres a la Piscina Sant Sebastià (14-5), l'equip de Chus Martín no va veure perillar el triomf en cap moment i es va endur la 19a Lliga de la seva història amb relativa tranquil·litat.

El seu encert en les situacions de superioritat (5 de 12) i els gols d'Álvaro Granados en el tercer quart per estirar el marcador (4-7) van ser les claus del triomf mariner, al costat de la bona actuació de Miki Linares sota els pals.

L'equip de Toni Esteller va competir millor que en el primer partit amb un gran defensa sobre els atacants rivals però amb massa errors a la zona de dos metres, des d'on el Barceloneta va marcar tres dels seus primers quatre gols (3-4, min. 14).

El conjunt local, a més, va estar novament molt erràtic en les situacions de superioritat i va fallar les cinc de què va disposar, amb la qual cosa va acabar la final sense convertir-ne cap de les catorze de què va disposar.

Adrià Delgado va tornar a ser el seu home més inspirat en atac amb tres gols que li valen el títol de màxim golejador del campionat (73 gols) després de la seva tornada aquest any a la lliga espanyola.

Delgado va replicar amb el primer gol dels cenebistes el 0-2 amb el qual el Barceloneta es va avançar al marcador per deixar l'1-2 al final del primer quart. També va marcar l'últim gol de la Lliga a 25 segons de la conclusió per deixar el definitiu 7-8.

El CN Barcelona va arribar a empatar el partit en el segon quart (3-3, min. 14), quan Valera va culminar una contra, però una diana d'Álex Bustos, que va reaparèixer amb l'equip mariner, i un altra de Larumbe en una contra a 35 segons del descans van posar el 3-5.

El Zodiac Atlètic Barceloneta va posar la directa després del descans i se'n va anar fins als quatre gols d'avantatge (4-8) després dels millors minuts dels seus atacants Álvaro Granados i Blai Mallarach. No obstant això, el CN Barcelona no va tirar la tovallola i amb un parcial de 3-0 en l'últim quart va aconseguir caure per un digne 7-8.