Esports 23/07/2020

L'Atlètic Balears torna a quedar a les portes de l'ascens

El conjunt blanc-i-blau ha perdut per un gol a zero i ha quedat eliminat en les semifinals del 'play-off' d'ascens

J. Genovard
2 min
Imatge del partit entre l'Atlètic Balears i el Cornellà

PalmaL'Atlètic Balears torna a quedar amb la mel a la boca. El conjunt de Manix Mandiola ha perdut per un gol a zero contra el Cornellà i diu adeu a la possibilitat de tornar a Segona Divisió, 57 anys després. El destí pareix tenir-la jurada a l'Atlètic Balears, que per segon any consecutiu queda a les portes de l'ascens. Després d'una gran temporada en la qual els blanc-i-blaus han estat els clars dominadors de la categoria, el play-off torna a esfondrar el somni de l'Atlètic Balears, que jugarà una temporada més a la divisió de bronze del futbol espanyol.

L'inici de la primera part ha estat marcat per la tensió, la por de perdre i la responsabilitat de mantenir viu el somni de l'ascens, per la qual cosa el futbol ofensiu ha quedat en segon pla. Cap dels dos equips no aconseguia obtenir el control del partit ni arribar amb perill a la porteria del contrari i no ha estat fins a la represa de la famosa pausa d'hidratació quan l'Atlètic Balears ha reaccionat i ha aconseguit imposar-se al joc físic del Cornellà. En el minut 35 i després d'una gran jugada col·lectiva, el davanter i màxim golejador blanc-i-blau, Tony Gabarre, ha tingut la primera gran ocasió del matx. Els deu darrers minuts, el conjunt de Manix Mandiola ha aconseguit tancar el Cornellà en el seu camp i ha gaudit de nombroses aproximacions a la porteria rival. La més clara, la de Jorge Ortiz, s'ha topat amb el travesser després d'una gran aturada del porter català. El descans ha arribat amb un Atlètic Balears pletòric i un Cornellà que es defensava de les arribades del conjunt català.

El conjunt blanc-i-blau ha sortit del vestidor amb les idees clares, amb l'objectiu de posar-se per davant en el marcador i ha creat nombroses ocasions de perill que han desbaratat el porter i els defenses catalans. Després de minuts de domini, en què el Cornellà era un equip sense ànima i treia aigua com podia de la seva àrea, en el minut 80 i en una jugada aïllada a pilota aturada, el conjunt català ha marcat el primer i únic gol del partit, que ha caigut com un gerro d'aigua freda al conjunt blanc-i-blau, el qual, tot i que ho ha intentat fins al darrer minut, no ha aconseguit empatar el partit.

L'Atlètic Balears ha donat per acabada, així, una temporada espectacular que ha quedat empetitida pels mals resultats en el play-off. Un any més, l'Atlètic Balears queda a les portes de tocar el cel i tornar a la categoria de plata del futbol espanyol.

stats