Tenis
Esports 23/03/2022

Ash Barty: la número 1 del tenis es retira amb només 25 anys

L'australiana explica que està esgotada mentalment després de dos anys al capdavant del rànquing

2 min
Ashleigh Barty, classificada per la final de l'Obert d'Austràlia

Barcelona"Ja no tinc ni l'impuls físic, ni les ganes emocionals, ni tot el que es necessita per desafiar-me a mi mateixa al més alt nivell". Aquest era el missatge que penjava a les xarxes Ash Barty, la millor tenista del moment. Amb només 25 anys, i per a sorpresa de tothom, l'australiana decidia fer un pas al costat i retirar-se del tenis professional. Una notícia que ha sacsejat el món del tenis, per inesperada i perquè Barty estava en el millor moment de la seva carrera com a jugadora.

L'anunci arriba gairebé dos mesos després de l'últim partit de la tenista com a professional. Va ser precisament a Austràlia, a la final en què va guanyar la nord-americana Danielle Collins en dos sets, i en què a més a més es va convertir en la primera jugadora local que guanyava el Grand Slam en 44 anys. "Avui és un dia difícil i ple d'emocions perquè anuncio la meva retirada del tenis", deia la jugadora en el vídeo que ha penjat a Instagram, on agraeix el suport rebut durant la seva etapa com a jugadora, que diu que l'ha "omplert d'orgull i plenitud".

"No hi ha un camí correcte ni un d'incorrecte. És el meu camí", explicava la ja exjugadora. Barty, que ha escollit les xarxes socials per anunciar la seva retirada, ho ha fet a més a més en una entrevista enregistrada amb l'exjugadora australiana Casey Dellacqua.

Les reaccions no s'han fet esperar. Des del primer ministre australià, Scott Morrison, que qualificava Barty com "una inspiració per a la nació", fins a l'extenista paralímpic Dylan Alcott, que s'hi referia com algú amb una faceta humana superior a les seves habilitats com a jugadora.

La segona retirada

Curiosament, Barty ja s'havia retirat una vegada com a tenista. Era als 17 anys, quan va deixar la raqueta per dedicar-se al criquet. Una aposta que no va sortir gaire bé: als 19 anys tornava a les pistes i començava una carrera meteòrica que la conduiria a guanyar 15 títols individuals i 12 de dobles. Entre els premis grans, tres Grand Slams. A banda del que ha guanyat aquest any a Austràlia, també té el Roland Garros del 2019 i el Wimbledon del 2021. Precisament, a París va escalar fins al número 1 del rànquing, una posició que ha ocupat des de llavors durant 119 setmanes.

stats