Esports 27/07/2020

El Barça negocia la rescissió immediata del contracte d'Arthur Melo

El brasiler no s'ha presentat a la tornada a la feina

X.h.n.
3 min
Arthur Melo abandonarà el Barça

BarcelonaGir inesperat en la situació d’Arthur Melo al Barça. Si fa uns dies el seu entorn explicava a l’ARA la seva intenció d’ajudar l’equip a la Champions tot i haver jugat només quatre minuts des que es va confirmar el seu traspàs al Juventus, ara el migcampista brasiler ha decidit, després d’uns dies de vacances, que no vol vestir més la samarreta blaugrana. Segons va informar el diari Sport i va poder confirmar l’ARA, l’ex del Grêmio s'ha quedat al Brasil, no es va presentar a les proves prèvies a la tornada dels entrenaments i va comunicar al club que no pensa jugar més.

D’entrada la resposta del Barça ha sigut molt contundent: expedient disciplinari. Als despatxos del Camp Nou entenen que el futbolista no té permís per faltar als entrenaments i que, si no torna immediatament a la disciplina de Quique Setién, estaria incomplint el seu contracte, que continua vigent fins que no s’acabi la temporada –tot i que l’acord amb el Juventus és oficial des de fa un mes–. De fet, el pacte amb el club italià reflectia que tant Arthur com Miralem Pjanic –que encara segueix a Torí– acabarien la feina als seus equips d’origen abans de canviar d’aires.

Malgrat la posició inicial del Barça, el pare i el germà del futbolista han aconseguit obrir converses amb el club per mirar d’arribar a una solució pactada i posar fi a la relació contractual abans del retorn de la Lliga de Campions. El motiu d’aquesta decisió és que Arthur, que en principi volia ajudar l’equip també a la gespa, s’ho ha pensat bé, no percep predisposició per part de l’entrenador a fer-lo jugar i creu que el millor és fer un pas al costat per al bé de tothom. La seva baixa serà sensible contra el Nàpols, als vuitens de final (tornada) de la màxima competició continental, en què el tècnic càntabre no podrà comptar amb Sergio Busquets ni Arturo Vidal per sanció i es queda només amb Rakitic, De Jong, Sergi Roberto i Riqui Puig per a tres posicions.

La decisió d’Arthur va sorprendre el Barça, que tenia uns inputs diferents del migcampista brasiler. El futbolista s’havia mostrat disposat a ajudar l’equip blaugrana en aquest tram final de temporada i a deixar el club amb bones sensacions. La seva sortida tornarà a fer minvar, per segon estiu seguit, la nòmina de brasilers al Barça. De fet, segons com vagi el mercat, Neto podria quedar com a únic representant d’aquest país a la plantilla. Els altres dos brasilers que tenen contracte en vigor són Coutinho i Rafinha, però tot apunta que tornaran a sortir de l’entitat després de les seves respectives cessions (al Celta i al Bayern, respectivament). El petit dels Alcántara té una clàusula assequible de 16 milions i podria marxar per sempre, mentre que el carioca té cartell a la Premier League i un preu de sortida de 60 milions –la meitat del que va costar fa dos anys–.

Araujo, amb un esquinç

D'altra banda, les proves fetes ahir van confirmar que Ronald Araujo té un esquinç al turmell dret. El jugador és baixa i l’evolució en marcarà la disponibilitat. El defensa uruguaià va disputar diumenge 75 minuts en la final del play-off d’ascens a Segona Divisió A. Un partit en el qual el Barça B es va enfrontar al Sabadell i que va acabar amb les possibilitats d’ascens per als de Garcia Pimienta al caure 1-2. Araujo va debutar aquest curs amb el primer equip en el triomf contra el Sevilla (4-0).

stats