L’ALTRA MIRADA
Esports 05/07/2019

Arnaus, la precocitat d’un golfista guanyador

És el millor debutant català de la història dels US Open

Oriol Santos
3 min
Arnaus, la precocitat d’un golfista guanyador

La nova promesa del golf de casa nostra. El millor debutant català de la història del US Open. Adrià Arnaus (Moià, 1994), conegut esportivament com a Adri Arnaus, ha traçat una precoç trajectòria que l’ha portat al millor circuit professional del golf mundial.

Resident des dels cinc anys a l’Eixample de Barcelona, Arnaus mai ha volgut abandonar les seves arrels. “Soc moianès, tota la meva família és d’allà i fa vida allà”, reitera el golfista català. Format al Can Cuyàs Golf Club, espai fundat pel seu pare, Arnaus va haver de decidir entre el futbol i el golf. En aquest sentit, assegura: “M’agradava més la idea de l’esport individual. Soc una persona que vol tenir dependència total i temps per a mi”.

En l’etapa de formació va patir un gir inesperat, però exitós, quan tenia 14 anys. Cursava 2n d’ESO i va decidir fer una aposta clara. Va traslladar els seus estudis a l’Institut Joaquim Blume. Arnaus recorda aquest moment com un pas molt important en la seva carrera. “Havia de centrar-me en el golf, però òbviament no podia deixar d’estudiar. I la Blume va ser perfecte, un gran encert”, explica. De la Blume a la Texas A&M University. De Catalunya als Estats Units. En el seu camí cap a la professionalitat, el jugador va voler continuar els estudis a Amèrica, on el golf és un esport amb gran ressò i més competitivitat. Sense perdre el nord i sempre tenint la formació acadèmica en la consciència, el golfista va escollir Texas perquè considerava que era el destí ideal. “Reunia tot el que necessitava”, comenta. Cinc anys d’aprenentatge personal i esportiu que el van catapultar cap a l’èxit. Arnaus recorda que el canvi va ser xocant: “A Catalunya era un dels primers i allà tot estava molt igualat”.

D’amateur a professional

L’estada als Estats Units va ser de gran ajuda per acabar de polir alguns detalls del seu estil golfístic. Les responsabilitats individuals que va agafar durant aquest període el van fer créixer a escala competitiva i van convertir-se en la flama d’una carrera explosiva. En el seu retorn a Europa, Arnaus es va coronar campió de l’Alps Tour, campió d’Espanya absolut i campió d’Europa per equips. “Ho recordo amb molta estima, però també hi veig un golfista molt verd en molts sentits”, afirma.

Després d’aquell exitós any 2017, que li va donar la targeta d’accés al Challenge Tour, el golfista va signar un 2018 per recordar: victòria al Ras Al Khasmah Challenge Tour Final i segona posició del rànquing del circuit. Tot això, acompanyat del bitllet cap al circuit europeu. El de Moià comenta què va significar el pas cap al European Tour: “Va ser molt important perquè em va ajudar a créixer molt com a jugador”. Un bon any de debut al millor circuit europeu li va donar l’opció de participar en la fase de classificació per al US Open, celebrada a Anglaterra. La prova disputada a Walton Heath va ser el pont cap a Pebble Beach, un camp que ell ja coneixia de la Play Station. “Va ser una prèvia en la qual ho vaig donar tot amb un golf ofensiu i agressiu per assolir un dels meus objectius”, explica Arnaus.

69 cops i entre els deu millors el matí de la primera jornada. Rècord espanyol per a un jugador que ho va gestionar amb una normalitat sorprenent. “Al final és on vull ser, em vaig sentir còmode amb la situació”, explica. Una fita històrica per a un golfista amb un gran caràcter guanyador. Amb només 24 anys, Arnaus mira el futur amb optimisme i confiança. Tòquio 2020, la Ryder Cup i els quatre grans són els nous reptes d’un jugador que pretén “fer-se un lloc en el món del golf mundial”.

Amb una gran riquesa golfística, Arnaus destaca per tenir un drive potent, un estil sòlid llançant al green i un bon joc amb els ferros.

stats