Futbol

Piqué va demanar disputar els Jocs amb Espanya: "Aquesta me l'has d'aconseguir"

Luis Rubiales, president de la RFEF, diu que el persegueixen: "Un dia em posaran una bossa de cocaïna al maleter"

ARA
4 min
Gerard Piqué, en un partit d'aquesta temporada.

BarcelonaNova tongada d'àudios filtrats entre Gerard Piqué i el màxim mandatari de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. Després que transcendís la negociació amb xifres de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, per la qual Kosmos, l'empresa del central del Barça, va comissionar 24 milions d'euros a repartir en sis edicions, El Confidencial ha tret a la llum que Piqué va demanar-li a Rubiales que intercedís per integrar la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. "Aquesta me l'has de fer, Rubi, me l'has d'aconseguir, hòstia. Em fa una il·lusió que t'hi cagues jugar els Jocs Olímpics", va enviar-li per àudio Piqué després de tancar l'acord per la Supercopa i quan ja feia temps que estava retirat de la selecció absoluta.

"Ho hem de mantenir molt en secret i agafar el míster [Luis de la Fuente] quan acabin, el setembre o quan sigui. Quan acabi la competició vinc a Madrid i ens reunim amb ell. A veure si ho podem gestionar perquè no surti res enlloc. Crec que ho hem de mantenir molt en secret entre els tres, no trobes?", afegeix Piqué en les comunicacions amb Rubiales, que va acceptar la mediació. "Ja l'hi vaig comentar al míster i ell ja ho sap. Ha de prendre decisions i jo ja saps que estic encantat de donar un cop de mà amb això. Per descomptat s'ha de mantenir en secret i si el míster confia [en tu], vol i tira endavant, jo encantadíssim. A mi m'agradaria que vinguessis fins i tot a l'absoluta, on se't necessita més", va contestar el president de la RFEF.

Piqué volia mantenir en secret les seves intencions per no generar un tap de veterans amb ganes d'anar als JJOO. Finalment, el culer es va quedar sense anar a Tòquio, ja que la cita olímpica es va posposar per la pandèmia. En una compareixença pública aquest dimecres, Rubiales ha confirmat la petició de Piqué, però ha negat que ell pugui tenir cap capacitat de persuasió amb el seleccionador espanyol, Luis de la Fuente. "M'ho va demanar ell [Piqué] i d'altres jugadors, amb qui tinc relació. Però el seleccionador va prendre una altra decisió. Aquí es demostra si hi ha tracte de favor o no", ha dit el màxim dirigent de la RFEF. "Piqué ja havia deixat la selecció espanyola, per això suposo que volia que les seves intencions es mantinguessin en secret. Li feia il·lusió anar als Jocs, com a altres futbolistes, però decideix el seleccionador. Trucar-me a mi no serveix de res, jo només li trasllado l'interès dels jugadors al seleccionador", ha insistit, amb unes explicacions poc convincents.

Aquest no és l’únic favor que Piqué va demanar a Rubiales. El central també va requerir que ubiqués el FC Andorra, l’equip que té en un propietat, “en un grup fàcil” de l’antiga Segona Divisió B i no al mateix que el gruix d'equips catalans, “que sempre tenen més nivell”. Una petició que no va ser atesa. 

Qatar, una opció descartada

D’altra banda, El Confidencial –a qui Rubiales va acusar de mentir i de voler fer mal a la seva persona–, també ha publicat que el president de la RFEF va rebutjar un acord amb Qatar i va signar el contracte amb l’Aràbia Saudita, que inclou la comissió de fins a 24 milions d’euros per a l’empresa de Piqué Segons el digital, l'acord amb Qatar era gairebé igual d'avantatjós per a la RFEF i no tenia cap penalització si el Reial Madrid i el Barça no acudien a la competició, com sí que passaria amb el contracte de l'Aràbia Saudita, un fet que Rubiales ha volgut negar, a banda d'afirmar que el contracte al qual fa referència El Confidencial "ja està obsolet".

La principal diferència és que el contracte de Qatar no requeria cap mena d'intermediació. Ni de Piqué ni de cap altre agent extern. El president de la RFEF ha carregat contra aquesta informació, dient que la notícia és directament "falsa". "Hi havia dos filtres, en aquest acord. L'havia d'aprovar el Qatar, i nosaltres vam esperar fins al final, però no ho van aprovar", ha afirmat Rubiales. El dirigent també ha volgut manifestar en tot moment que ell, com a president, no ha cobrat "res" de l'acord amb el règim saudita i que la Federació "no ha pagat comissió" a Piqué, sinó que la cobra directament de l'Aràbia Saudita, tal com ja va explicar el mateix jugador. "Per tant, no hi ha conflicte d'interessos perquè la Federació no té cap relació econòmica amb Kosmos [l'empresa de Piqué]", ha defensat.

Andreu Camps, secretari general de la RFEF, ha explicat per què es va escollir l'acord amb l'Aràbia Saudita, en el qual l'empresa de Piqué s'emporta una comissió del 10%. "L'acord de Qatar tenia una quantitat en brut inferior a la que tenim ara d'Aràbia de 40 milions. La quantitat de Qatar era inferior en termes absoluts, al voltant d'uns 33 milions d'euros, però a més en aquest acord incloïa els drets d'imatge d'Àsia, i en el de l'Aràbia Saudita els drets d'imatge d'Àsia no hi estan inclosos. En termes absoluts és menor, però fins i tot si ho posem en termes relatius també és inferior. A més, en aquest acord hi havia un obligació que paguéssim uns percentatges determinats sobre la venda en altres territoris", ha explicat Camps.

"La part qatariana havia d'acceptar una sèrie de condicions nostres que no va ratificar. No hi estaven disposats i l'acord no es va ratificar", ha afegit el secretari general. Rubiales ha explicat que també s'havien explorat opcions en altres països com la Xina, l'Índia o Rússia [a Sant Petersburg], però que l'opció saudita, proposada per Piqué, era la millor, tant en termes econòmics com "logístics": "És un acord excepcional que ha permès ajudar molts clubs espanyols modestos que, si no fos per aquests diners, potser haurien desaparegut amb la pandèmia".

Rubiales se sent perseguit per "una màfia"

El president de la RFEF ha defensat en tot moment que l'acord amb l'Aràbia Saudita i les consegüents comissions "són legals i estan dins dels preus del mercat". En aquest sentit, Rubiales ha al·legat que hi ha un informe del Comitè Ètic de la RFEF que valida l'acord i que facilitarà als mitjans. El dirigent també ha aprofitat la roda de premsa per afirmar que qui hagi "robat i filtrat" els seus àudios a El Confidencial ha seguit mètodes propis "de la màfia". "No crec que un dia em trobeu a la cuneta amb un tret al clatell, però jo, que ni bec ni fumo, no descarto que un dia em posin una bossa de cocaïna al maleter", ha conclòs Rubiales.

stats