Barça

Ansu Fati: renovació estratègica després d'un estiu de pressions internes

Jorge Mendes es reunirà amb el Barça per ampliar el contracte del davanter, que expira el 2022

4 min
Ansu Fati

BarcelonaA falta de recursos econòmics tot i la traumàtica sortida de Leo Messi i del debilitament associat a la marxa d'Antoine Griezmann, el Barça s'ha entregat a Memphis Depay i Ansu Fati per construir il·lusió a despit de la continuïtat de Ronald Koeman, un entrenador que està a la corda fluixa. D'una banda, el davanter neerlandès, que si hi hagués canvi a la banqueta es quedaria sense el seu principal valedor, s'ha convertit en "un fil a estirar" per al departament comercial, que valora el seu futbol i el seu posat desacomplexat com dos motors clau per aconseguir ingressos. L'ex de l'Olympique de Lió és titular indiscutible i ha aparegut per il·luminar un futur ple de dubtes, tot i que el dia del Bayern no aconseguís ni tan sols fer pessigolles a Upamecano i Süle, els centrals bavaresos. Depay ha caigut en gràcia a una afecció faltada d'alegries que espera amb candeletes el retorn a la gespa de Fati, hereu del dorsal 10 i principal esperança per començar a albirar èxits a l'horitzó.

El jove hispanoguineà està ultimant un procés de recuperació tortuós i s'espera que torni a competir poc abans que es compleixin 11 mesos del dia fatídic en què una entrada d'Aïssa Mandi li va fracturar el menisc. Si no hi ha contratemps de darrera hora, la data del seu primer partit després de moltes setmanes de recuperació en solitari serà prèvia també al dia en què bufarà les 19 espelmes (31 d'octubre). Completa entrenaments al mateix ritme que els seus companys, i els serveis mèdics calculen que podrà jugar els seus primers minuts entre el desplaçament de dijous que ve a Cadis i la visita del Llevant al Camp Nou del 26 de setembre. Tot plegat amb l'objectiu d'arribar una mica rodat a la cita de Champions a Lisboa contra el Benfica, decisiva per no començar a patir seriosament per la classificació per als vuitens de final de la màxima competició.

Ansu Fati, hereu del 10 de Messi.

Però l'aurèola salvadora que acompanya Ansu té dos asteriscs. Un és la incògnita del seu genoll: fa quasi un any que el davanter de La Masia no juga un partit oficial i s'ha de jutjar el seu rendiment després de quatre intervencions quirúrgiques i d'un treball coral de diversos recuperadors per muscular el seu cos. I l'altre és una situació contractual condicionada a un acord que el seu agent, el conegut Jorge Mendes, entén que expira el 30 de juny, de manera que a partir del gener del 2022 el futbolista podria negociar lliurement un canvi d'aires. És per això que els responsables del Barça tenen certa pressa per tancar, malgrat el context de crisi, una renovació que és estratègica i que té en el mateix Ansu el seu principal interessat. De fet, en l'avantsala de la negociació pròpiament dita entre les parts, el davanter va transmetre al seu representant que la seva prioritat és quedar-se al Camp Nou. Així l'hi va comunicar en una trobada en un restaurant de Barcelona avançada per la Cadena SER.

Pressions de l'àrea econòmica

Així doncs, Mendes es reunirà amb Laporta i Alemany, amb els quals té una excel·lent relació, per abordar una ampliació que beneficiarà Ansu, que cobrarà més del que percep ara. Amb l'acord, Mendes també s'assegurarà una sucosa prima de renovació que no veuria si, com s'interpretava no fa gaire als despatxos del Camp Nou, el contracte tingués dos anys més executables unilateralment per part del Barça. I el més important: amb la signatura d'un nou contracte, la institució blaugrana donaria una alegria als socis i tornaria a tenir la paella pel mànec pel que fa a la situació d'un dels actius esportius més cars que té avui dia. Perquè, amb el 30 de juny del 2022 com a data de finalització del compromís vigent, no es pot ni promocionar la marca Barça amb l'hispanoguineà com a abanderat ni tampoc es pot aspirar a una venda milionària en cas que sigui necessària.

De fet, aquest últim punt va estar sota debat al club mentre el mercat de fitxatges estava obert. Diverses fonts expliquen a l'ARA que vendre Ansu Fati es veia internament com una solució possible, tot i que molt traumàtica, per recuperar la partida d'ingressos i facilitar la inscripció de Leo Messi abans que l'argentí hagués de marxar al PSG a contracor. És més, fonts coneixedores de les negociacions entre Messi i el club asseguren que el pare i agent del jugador va arribar a suggerir la venda de futbolistes joves, sense entrar en noms concrets, com a via perquè el seu fill pogués continuar jugant al club de la seva vida. L'entorn dels Messi desmenteix aquesta versió, d'igual manera que Joan Laporta va negar, en una entrevista a TV3, que es plantegés la venda d'Ansu. El president, en efecte, va resistir a les pressions que hauria rebut per part de Messi i sobretot per part dels encarregats de l'àrea econòmica, que tenen una visió crua i realista de la situació de l'entitat.

Sigui com sigui, amb el mercat de fitxatges ja tancat, ara és vital renovar Ansu. D'entrada perquè ell vol ampliar el seu compromís, però també perquè el Barça necessita reforçar la condició d'actiu de futur del futbolista. Amb Ousmane Dembélé, que igualment acaba contracte l'estiu que ve, també hi ha converses pendents per renovar el seu contracte, però el cas del francès és més complicat perquè la seva voluntat i la del seu entorn és menys ferma a l'hora d'imaginar-se més anys a Barcelona.

stats