Barça

El Barça blinda Ansu Fati fins al 2027

L'hispanoguineà signa un nou contracte després de dir que no a grans clubs de la Premier League

3 min
Ansu Fati celebrant el seu segon gol aquesta temporada, el de l’empat.

BarcelonaLa principal esperança de futur del Barça, Ansu Fati, ha signat aquest dimecres, tot just després del partit contra el Dinamo de Kíev, la seva renovació fins al 2027. El club s'assegura la continuïtat del davanter hispanoguineà amb un acord fins llarg que preveu una millora molt substancial de condicions –a l'altura d'un valor de mercat que s'ha ressentit poc, tot i haver estat deu mesos lesionat– i una rescissió valorada en 1.000 milions d'euros, la mateixa quantitat amb què recentment s'ha blindat Pedri González. L'acord s'escenificarà aquest dijous en un acte a l'Auditori 1899 oficiat pel president Joan Laporta.

Als despatxos del Barça admeten que la negociació "no era gens fàcil" perquè Ansu tenia propostes econòmicament superiors a les que podia oferir-li el club en el context de crisi actual. L'atacant de La Masia, representat per Jorge Mendes, tenia ofertes d'equips de primer nivell de la Premier League –el Liverpool i el Manchester United eren els més interessats– que el banyaven d'or, però ha preferit continuar al Camp Nou i liderar la reconstrucció amb el 10 de Messi a l'esquena. Ja s'ha vist que el repte no l'espanta.

Els últims dies s'havia avançat molt en una negociació que ha encapçalat el director de futbol Mateu Alemany, que té una relació estreta amb Mendes. Mundo Deportivo va informar d'una trobada llampec de l'executiu mallorquí a Porto per veure's amb el representant i deixar encarrilat l'acord per garantir la continuïtat de Fati, que veurà multiplicats els ingressos a curt termini. El davanter és ara mateix a la part baixa de l'escala salarial i després de la signatura remuntarà algunes posicions.

Ara bé, a mesura que passin les temporades, i sempre que el seu rendiment hi acompanyi, la xifra anual del contracte anirà augmentant, d'acord amb la recuperació que s'espera que hi hagi en matèria econòmica. S'ha de recordar que ara mateix el Barça està excedit en el fair play i que el vicepresident Eduard Romeu va pressupostar 147 milions d'estalvi en sous esportius. Per tant, tant aquesta ampliació d'Ansu com la de Pedri fa alguns dies s'han d'englobar en el paradigma negociador que Alemany i Reverter imposen per no fer perillar la viabilitat del projecte.

El Barça recupera la iniciativa

La renovació d'Ansu Fati és estratègica en molts sentits. Amb l'acord, Mendes s'assegurarà una sucosa prima de renovació que no veuria si, com s'interpretava no fa gaire als despatxos del Camp Nou, el contracte tingués dos anys més executables unilateralment pel Barça. I la cosa més important: amb la signatura d'un nou contracte, la institució blaugrana dona una alegria als socis i torna a tenir la paella pel mànec pel que fa a la situació d'un dels actius més valuosos que té actualment. Perquè, amb el 30 de juny del 2022 com a data de finalització del compromís vigent, no es podia ni promocionar la marca Barça amb l'hispanoguineà com a abanderat ni tampoc es podia aspirar a vendre'l per una suma milionària en cas que calgués. Una sortida, per cert, que va tenir adeptes dins del club com a solució per poder renovar Messi.

Amb Pedri i Ansu lligats, la direcció esportiva del Barça continua encarant el futur d'altres integrants de la plantilla. Amb Sergi Roberto, que acaba el contracte l'estiu que ve, hi ha hagut una frenada en les converses per renovar-lo a la baixa. Amb Dembélé hi ha la voluntat de negociar amb el seu representant, que ara per ara dona allargs. I després hi ha les carpetes de joves com Gavi i Araujo, als quals es vol premiar amb una millora de condicions que es correspongui amb la seva importància a la gespa.

stats