Barça
Esports 01/11/2021

Ansu Fati i Dembélé s’apunten a la primera gran final del Barça

Sergi Barjuan recupera fins a quatre futbolistes clau per visitar el Dinamo en un partit sense marge d'error

3 min
Ousmane Dembélé i Ansu Fati durant un entrenament del Barça.

“És un partit especial. Hem de guanyar perquè la classificació segueixi depenent de nosaltres mateixos. L’equip està capacitat per afrontar aquest moment”. La premissa és clara i, per això, Sergi Barjuan medita fer saltar a la gespa de l’Estadi Olímpic de Kíev (21 h, Movistar LaLiga) un onze amb les màximes figures del Barça després que l’equip hagi recuperat Dembélé, Araujo, Ansu Fati i Frenkie de Jong. “Tots els que van convocats tenen opcions de jugar. És cert que els que fa més temps que estan lesionats no tenen el mateix ritme de joc, però el partit és molt important per a l’equip i també per al club”, va confessar el tècnic català, que viurà el seu primer duel de Lliga de Campions des de la banqueta: “És un honor”.

De les quatre patums que l’equip ha recuperat per afrontar un partit convertit en una final, amb qui s’ha de tenir més prudència és amb l’extrem francès, que no trepitja un terreny de joc des del mes de juny, quan es va lesionar amb la seva selecció. “Fa molt temps que no juga, però s’ha d’agrair que hagi fet l’esforç per estar amb nosaltres per a aquest partit”, va dir Sergi, que, sense el Kun Agüero, podria sortir amb una davantera formada per Ansu Fati, Memphis Depay i Sergiño Dest. 

Menys probable és que aposti per Philippe Coutinho d’inici. En la seva estrena a la banqueta del primer equip, el tècnic de les Franqueses del Vallès ja va optar per un onze sense el brasiler, tot i que hi va recórrer quan el Kun va necessitar el canvi. L’ex del Liverpool segueix sense encaixar al Barça i, malgrat que al Camp Nou dissabte no hi havia ni mitja entrada, no es va lliurar de rebre alguns xiulets. “He parlat amb tots els jugadors i també amb Coutinho. Li vaig dir que a mi també m’havien xiulat a l’estadi. L’única manera de fer-se fort en aquests moments és ser un mateix, fer-ho fàcil i trobar el moment per ser diferent. Quan tens dificultats i vols demostrar més i fer el teu paper tot sol, és pitjor. Si està fort mentalment, fa les coses fàcils i s’ajuda de l’equip, espero que puguem retrobar el Coutinho del Liverpool”, va explicar Sergi, intentant injectar ànims a un futbolista massa intranscendent tot i ser dels més ben pagats de la plantilla. 

“He tingut moments d’incertesa”

A la defensa, l’absència de Gerard Piqué, lesionat contra l’Alabès, també planteja dubtes. Està per veure si l’escollit per acompanyar Eric Garcia serà Ronald Araujo, que reapareix després de tres setmanes lesionat, o un Clément Lenglet que ha tingut molt poc protagonisme aquest inici de curs. “El principi va ser complicat, però últimament em sento bé. Estic content i agraït per la confiança i els minuts que estic tenint. És cert que he viscut moments d’incertesa, però estic cada cop més còmode. No em penedeixo d’haver tornat al Barça”, va dir Lenglet. 

Menys dubtes hi ha al mig del camp, on s’espera el retorn d’un desdibuixat Frenkie de Jong al costat de Busquets i, segurament, de Gavi. Nico ve de ser dels millors del Barça en els darrers dos partits, però dissabte va acabar visiblement fos i podria no sortir d’inici atès el retorn de De Jong. Siguin quins siguin els escollits, Sergi va explicar la recepta per afrontar un partit clau contra el Dinamo abans de l’arribada de Xavi Hernández a la banqueta blaugrana: “No ens hem d’angoixar. Quan millor ho fem és quan tenim la tranquil·litat de tenir la pilota, de trobar els espais i fer les coses bé. Aquest és el camí per recuperar l’alegria. És un partit ideal per clavar un cop de puny sobre la taula”.

Amb bon joc, el gruix del vestidor -que va acabar una mica molest després que el tècnic interí també utilitzés la ja recurrent fórmula “és el que hi ha” després de l’empat contra l’Alabès- espera recuperar l’alegria: “Són moments complicats, i això fa que sigui més difícil trobar un somriure al vestidor, però tot i que tinc poc temps de marge per ser persona davant d’ells i no només entrenador, intentaré ajudar-los a treure el seu màxim rendiment perquè estiguin bé”. Eric Garcia hi va afegir un element més: “Ens hem d’ajudar tots”.

stats