Futbol

Anglaterra-Alemanya: la revenja de Southgate?: l'Eurocopa en tres tocs (dia 17)

El seleccionador britànic té un fantasma particular que el persegueix des de l'Eurocopa del 1996

2 min
El seleccionador d'Anglaterra, Gareth Southgate

Cada futbolista té els seus fantasmes particulars, i l’actual seleccionador d’Anglaterra, Gareth Southgate, avui dimarts es trobarà cara a cara amb un dels seus. Aquest és el primer dels 'Tres tocs' del dia 17 de l'Eurocopa.

1. Anglaterra-Alemanya: la revenja de Southgate?

El tècnic britànic ha hagut de carregar al llarg de la seva carrera amb la motxilla de ser l’únic que va fallar el penal que li tocava llançar en una tanda que va donar el triomf a Alemanya contra Anglaterra en les semifinals de l’Eurocopa del 1996, que per més inri es disputava al Regne Unit. Aquesta tarda a Wembley (18 h, Cuatro) Southgate buscarà la revenja des de la banqueta.

2. Van caient les estrelles d’una generació

Diumenge va caure la vigent campiona de l’Eurocopa, Portugal. I això vol dir que Cristiano Ronaldo (36 anys), el màxim golejador històric de la competició amb 12 gols -seguit al podi de Michel Platini (9), Alan Shearer (7) i Antoine Griezmann (7)-, va fer les maletes després de participar en la seva cinquena Eurocopa. Ahir es va acomiadar del torneig Luka Modric (35 anys). L’estrella balcànica deixa el campionat havent-se convertit en el primer jugador croat que marca en tres Eurocopes (2008, 2016 i 2020). 

3. El seleccionador que preferia els Països Baixos

L’eliminació dels Països Baixos als vuitens a mans de la República Txeca va ser la primera gran sorpresa de l’Eurocopa -amb permís dels empats que Hongria va arrencar a França i Alemanya en la fase de grups-. Ara l’equip txec s’enfrontarà a Dinamarca i el seleccionador danès, Kasper Hjulmand, va confessar a la televisió pública danesa que hauria preferit enfrontar-se a Depay, De Jong i companyia: “La República Txeca és un equip fantàstic. Hauria preferit jugar contra els Països Baixos”.

stats