Futbol - Segona Divisió

L'Andorra frena l'Espanyol en el retorn de Piqué a Cornellà

Els blanc-i-blaus no remunten una primera part molt dolenta i continuen fora de les posicions d'ascens directe (1-1)

Martin Braithwaite rematant un xut davant l'Andorra.

BarcelonaL'Espanyol deixa perdre una altra oportunitat. Contra l'Andorra (1-1), la victòria l'hauria posicionat a dos punts del líder, el Leganés, però un rendiment pobre davant d'un rival valent el va condemnar a l'empat. Després d'una primera part desastrosa, sense idees ni ambició, els blanc-i-blaus van haver de reparar els danys per no acabar la jornada amb les mans buides. Braithwaite des de la davantera i Joan García des de la porteria van ser els més decisius per part dels blanc-i-blaus. Manolo González, sancionat amb dos partits després de la seva expulsió a Butarque, no va poder dirigir l'equip. El seu lloc el va ocupar Luis Blanco.

L'Espanyol no es va presentar al duel amb la intensitat i l'empenta que potser s'esperava. L'Andorra, d'altra banda, va sorprendre amb una pressió força alta i va controlar el ritme i la direcció del joc el dia que Gerard Piqué, aquesta vegada a la llotja, tornava a Cornellà com a president del conjunt del principat. Als de Manolo González els hi estava costant massa arribar a l'àrea rival i acabar les jugades. Els visitants van protagonitzar les primeres rematades a porteria del partit, aturades per un valent Joan García. El porter, però, no va poder fer res davant de la rematada creuada d'Iván Gil, que va obrir la llauna davant de la incredulitat dels pericos. Per a més inri, Nico Melamed va haver de ser substituït per lesió abans de la mitja hora de partit. Aguado va cobrir la seva posició al mig del camp.

La primera part dels de Manolo González va ser de les més dolentes de la temporada. L'exhibició a l'Stage Front Stadium no va reflectir la gran diferència de punts que separa l'últim classificat d'un equip fet per pujar a Primera. Semblava que els blanc-i-blaus ja haguessin assegurat l'ascens i que aquest enfrontament no fos més que un tràmit molest en una tarda somnolenta. Res més lluny de la realitat. Per sort, encara quedaven 45 minuts per despertar, i els ajustos a la represa van donar fruits. Una intensitat renovada va permetre arribar a la porteria rival amb més rapidesa, i Braithwaite va aprofitar un centre d'Omar El Hilali per empatar el marcador i reduir les conseqüències del tràgic inici dels seus.

La millora, però, va arribar tard i va ser insuficient per sentenciar una remuntada. L'Espanyol havia d'aprofitar aquesta oportunitat, ja que les jornades que l'esperen són de màxima exigència: s'haurà d'enfrontar majoritàriament a equips que també lluiten per l'ascens directe. Amb aquest resultat, haurà de canviar l'actitud i el plantejament per no enfonsar-se. L'empat contra un equip en posicions de descens no respon a les urgències que s'imposen en aquest últim tram de la temporada.

• RCD Espanyol: Joan García; El Hilali, Víctor Ruiz (Pol Lozano, 46'), Sergi Gómez (Calero, 79'), Brian Oliván; Jofre (Salvi Sánchez, 65'), Keidi Bare (Gastón Valles, 46'), Gragera, Nico Melamed (Aguado, 28'); Braithwaite, Puado. Entrenador: Luis Blanco.
  • Andorra: Ratti; Petxarroman, Pastor, Diego González (Marsà, 80'), Pampin; Molina (Sergi Samper, 90+2'), Jandro, Lobete, Bover (Benito, 66'), Iván Gil (Leal, 90+2'); Karrikaburu (Pombo, 80'). Entrenador: Ferran Costa.
  • Gols: Iván Gil (29'), Braithwaite (52').
  • Àrbitre: Miguel Conzález Díaz (Comitè Asturià).
  • Targetes grogues: El Hilali (16'), Víctor Ruiz (37'), Jofre (56'), Diego González (69'), Petxarroman (76'), Puado (76'), Ratti (90+5'), Calero (90+7').