Barça
Esports 19/06/2022

Álex Collado vol avançar Riqui Puig per la dreta

Després de la seva cessió al Granada, la pretemporada serà decisiva per al futur de l'excapità del Barça B

3 min
Xavi Hernández i Àlex Collado van coincidir durant mes i mig al Barça

BarcelonaÁlex Collado ja sap què és debutar amb el primer equip del Barça. Ho va fer amb Ernesto Valverde, en la penúltima jornada del curs 2018-19. Però encara no sap què significa sentir-se'n jugador de ple dret. Després de ser defenestrat per Ronald Koeman l'estiu passat i passar-se mig curs sense fitxa i la resta al Granada, el migcampista tindrà una nova oportunitat de complir el seu somni: fer-se un lloc com a blaugrana.

El sabadellenc mai va convèncer el tècnic neerlandès, un entrenador que, de la mateixa manera que si estaves entre els seus escollits et donava protagonisme sense mirar el DNI –Pedri, Gavi, Nico, Ilaix...–, et relegava a l'ostracisme sense miraments si no aconseguies convèncer-lo –el mateix Collado, Riqui Puig o Aleñá–. L'excapità del planter, que ja té 23 anys, va deixar clar l'estiu passat que no continuaria un curs més al filial, que ja tocava fer el salt al futbol professional, però durant la pretemporada no va aconseguir seduir Koeman. Ara, amb Xavi Hernández a la banqueta, enceta un nou ventall d'oportunitats a Barcelona. Però, segons ha pogut saber l'ARA, la seva presència al primer equip no està garantida.

En un tràgic final de mercat l'estiu passat, un error burocràtic va frustrar la seva cessió al Sheffield United de la Championship, la segona divisió anglesa. Després de passar-se mig curs entrenant-se però sense poder jugar perquè no tenia fitxa, va fer el salt com a cedit al Granada al mercat d'hivern. L'entrenador català Roberto Moreno s'havia interessat mesos enrere pels seus serveis i quan es va obrir la finestra de traspassos al gener, el Barça i el conjunt andalús van formalitzar la cessió de Collado fins a final de temporada. Va ser un préstec sense opció de compra, perquè tant la voluntat del sabadellenc com la de Xavi Hernández, que havia aterrat a la banqueta blaugrana a mitjans de novembre, era que el jugador tornés al Barça.

El pròxim 4 de juliol, el migcampista formarà part de la llista de futbolistes que iniciaran la pretemporada sota les ordres de l'entrenador egarenc. I, malgrat que és un futbolista que agrada a Xavi, Collado també sap que si vol fer-se un lloc al primer equip s'ho haurà de guanyar per mèrits propis. Però, a diferència d'altres futbolistes com Riqui Puig, que per activa i per passiva tenen clar que al Barça no tindran el protagonisme que voldrien damunt la gespa, el mitjapunta de Sabadell parteix de la base que sap que el tècnic blaugrana se'l mirarà amb bons ulls.

De fet, si bé l'estiu passat des de la direcció esportiva es destacava que "havia madurat" i que això s'havia vist "reflectit en el seu rendiment com a capità del filial", enguany des del vestidor blaugrana valoren la "progressió" que el migcampista ha fet durant mig curs al Granada. "És un bon jugador. Ha fet un pas endavant en l'àmbit defensiu. Farà la pretemporada amb nosaltres i decidirem", expliquen a l'ARA des de la Ciutat Esportiva. El rumb del mercat de fitxatges també pesarà en la decisió final.

Protagonisme en un Granada amb l'aigua al coll

Com a jugador de l'equip andalús, Collado ha participat en 17 dels 19 partits en què podia jugar. Ha sigut titular en 13, en quatre ha entrat des de la banqueta i en només dos s'ha quedat sense jugar cap minut. De fet, el primer partit on el sabadellenc es va quedar en blanc va ser el darrer que va dirigir Robert Moreno, el seu valedor a Granada, i que es va tancar amb una derrota davant el València (3-1) que li va costar el coll al tècnic català. L'altre partit en què no va jugar ni un minut va ser en la desfeta contra el Sevilla (4-2), amb el tècnic interí Rubén Torrecilla a la banqueta. Però malgrat que el migcampista va arribar a l'equip de la mà de Moreno, va ser amb Aitor Karanka amb qui va tenir més protagonisme.

Collado va ser titular en els sis partits que va dirigir l'entrenador basc, mentre que amb Moreno només ho havia sigut en quatre (dels vuit en què van coincidir). En un equip amb l'aigua al coll perquè fins a la darrera jornada es jugava no caure en un descens que al final es va consumar, el sabadellenc va aconseguir fer-se un lloc en l'onze titular i, dels dos gols que ha marcat com a jugador del Granada, un va significar els tres punts en el triomf (1-0) contra l'Athletic Club. El mitjapunta valora molt positivament el seu pas pel conjunt andalús, però ara desitja començar la pretemporada a les ordres de Xavi Hernández, amb qui ja va entrenar-se durant mes i mig.

stats