Ciclisme
Esports 29/03/2015

Alejandro Valverde: “Quan he vist el vent de cara, he decidit lluitar per l'etapa”

El murcià de Movistar ha estat un dels protagonistes de la Volta a Catalunya, amb el segon lloc i tres grans victòries d'etapa

Albert Rabadan
1 min
Valverde s'imposa en l'última etapa de la Volta a Catalunya / QUIQUE GARCIA / AFP

BarcelonaAlejandro Valverde (Movistar) ha estat un dels ciclistes més brillants de la Volta a Catalunya, amb tres triomfs d'etapa i el segon lloc a la general, que ha aconseguit després de lluitar per les bonificacions en aquesta etapa final: gràcies a elles i al triomf d'etapa a Montjuïc ha passat del quart al segon lloc a la general.

“Hem estat prop de guanyar, però estem molt contents amb aquests tres triomfs", ha resumit el murcià a la roda de premsa final. “Ha estat una Volta molt bonica, amb gran nivell, encara que semblava que estaria apagada amb la primera escapada que deixaria la cursa decidida. La veritat, amb el nivell que hi havia no tenia clar si guanyaria ni una sola etapa amb el nivell que hi havia, però hem agafat la ratxa i quan en venen dues, en poden haver dues més”, ha reconegut.

Sobre aquesta última etapa, Valverde ha explicat que ha atacat en un intent de vèncer la classificació general “en el lloc més dur del circuit final [Montjuïc, on els ciclistes hi han passat vuit vegades], però després he vist que hi havia vent de cara, i amb tothom organitzat darrere perseguint-me era una bogeria. Aleshores he decidit parar i anar a per la victòria d'etapa”, ha resumit el murcià respecte els últims quilòmetres.

Sobre els seus pròxims reptes, Valverde ha dit que està “valorant" si fa la Volta a Flandes, "perquè és una cursa una mica dura" per a ell, una cursa que no coneix, "i potser és massa risc". "Si no, faria el GP Indurain, Vuelta a La Rioja i la Clàssica d'Amorebieta i després ja afrontaria les Ardenes”, ha conclòs.

stats