Barça
Esports 13/02/2023

Albert Lesán i Marçal Lorente neguen haver cobrat per defensar Bartomeu

Josep Maria Bartomeu i Albert Lesán desmenteixen pagaments per difondre propaganda, en una investigació que també implica Marçal Lorente

2 min
L’auditoria de Bartomeu

Barcelona"Mai he cobrat un duro del Barça", assegura Albert Lesán. El periodista i comunicador, que presentava durant dos anys el programa 'Rondeando' a 8TV, és un dels noms que surten esquitxats pel Barçagate, la investigació arran de l'ús de diners del club per publicar missatges en benefici de la junta de Josep Maria Bartomeu. Segons informava el programa Què t'hi jugues?, de la SER, els Mossos, que han allargat sis mesos més el sumari d'aquest cas, han inclòs pagaments a periodistes com una branca pel control de l'opinió pública. Els acusats són el mateix Lesán i Marçal Lorente, que haurien rebut pagaments a través de terceres empreses interposades i en conceptes ficticis.

L'ARA s'ha posat en contacte amb els implicats, que neguen categòricament haver rebut diners del Barça per controlar l'opinió pública. "És totalment fals, mai he cobrat de tercers per anar a favor o en contra de ningú", assegura Lorente, que presentava el programa Sin concesiones a RKB. "El Barça es gastava 2 milions d'euros cada any per fer publicitat en 15 o 16 mitjans i nosaltres érem un més", argumenta. L'estiu passat, Lorente ja havia sigut protagonista en el marc del Barçagate, després que la SER detallés que havia cobrat un total de 320.000 euros procedents del Barça en concepte de publicitat (en contractes des del 2015 fins al 2021). El periodista admet els contractes publicitaris, però desmenteix rotundament que siguin d'aquestes quantitats: "No en van encertar ni una".

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça entre el 2014 i el 2021, també desmenteix la interpretació dels Mossos: "Mai he comprat a ningú", comenta a l'ARA. El mandatari, un dels principals encausats en el Barçagate, no vol donar més detalls, a l'espera de llegir l'informe concret de la policia, però resta credibilitat a la informació aportant un document on es llegeixen un seguit d'articles d'opinió escrits precisament per Marçal Lorente i Albert Lesán en què critiquen la seva gestió al capdavant del Barça.

Els contractes del Barça amb 'Rondeando'

En el cas concret d'Albert Lesán, l'antic presentador de Rondeando aclareix que el conveni de publicitat no es va signar amb ell, sinó amb l'empresa Free Numbers, que era la productora del programa que es feia a 8tv i que està a nom de la seva exparella. "Hi ha correus electrònics creuats perquè vaig actuar com a comercial i, per tant, volia seduir el Barça per vendre el producte. Però mai vaig cobrar per dir el missatge que volia la junta. Això és rotundament fals. I sobretot jo vaig ser tan crític amb Bartomeu que fins i tot algun cop em va preguntar si tenia alguna cosa en contra seva", diu Lesán a aquest diari.

Segons ha detallat, el contracte de publicitat "era de 2.000 euros mensuals i, bàsicament, per promocionar les botigues del club". "Un molt bon acord per al Barça, tan bo que fins i tot la junta de Laporta, quan va entrar, va decidir mantenir-lo perquè li semblava barat", afegeix Lesán en relació a un programa diari que tenia un 7% de quota de pantalla. "És absolutament fals que la publicitat condicionés la línia editorial", tanca el periodista, que amenaça amb emprendre accions legals contra els que l'acusin d'escriure al dictat.

stats