BARÇA
Esports 28/02/2019

Alba lliga el seu futur als colors blaugranes

El Barça renova el lateral per cinc temporades, amb una clàusula de 500 milions d’euros

Toni Padilla
2 min
Jordi Alba aixecant els braços després d’un dels gols del Barça al Bernabéu.

BarcelonaLa renovació de Jordi Alba s’havia convertit, els últims mesos, en una espina clavada que feia mal a la direcció esportiva del Barça. El lateral demanava poder millorar i ampliar el seu contracte, però, quan l’àrea esportiva parlava de les possibles ofertes amb l’àrea econòmica del club, topaven amb un problema: el club ja gasta massa en el sou dels jugadors i es demanava no millorar el sou de cap futbolista fins a la pròxima temporada. Però, finalment, Alba s’ha sortit amb la seva, tot i que no s’ha fet oficial el seu sou. El lateral ha aconseguit una millora econòmica, assumible també per un club destinat a fer equilibris des de fa anys per no gastar massa. Actualment el Barça ja és el club que gasta més diners del món en sous, motiu pel qual sembla complicat veure una nova ampliació de contracte fins a l’estiu.

Alba ja sabia des de feia dies que la negociació arribaria a bon port, després d’haver-se mostrat dolgut a finals de l’any 2018, al veure com el club intentava posposar el seu cas. Però, just després d’aconseguir classificar-se per a la final de la Copa del Rei eliminant el Madrid, el Barça va decidir fer oficial un acord que s’ha gestat en les últimes setmanes. Finalment, Alba renovarà per cinc temporades i ampliarà el seu contracte fins al 30 juny del 2024. Actualment el seu contracte acabava l’any 2020. A punt de complir els 30 anys -el 21 de març-, Alba signa el que podria ser el seu últim contracte, el que el podria lligar per sempre al Barça, el club on es vol retirar, segons ha afirmat en diferents ocasions.

El Barça s’assegura així seguir gaudint dels serveis d’un dels grans aliats sobre la gespa de Lionel Messi. El lateral català, a més, passarà a tenir una nova clàusula de rescissió de 500 milions d’euros, per allunyar fantasmes. Jordi Alba, format al club, va marxar al Nàstic, va jugar al València i va tornar a casa per guanyar 14 títols en 282 partits amb la samarreta blaugrana. El club, però, no descarta reforçar-se a l’estiu amb un lateral esquerre jove, de futur, per tenir un suplent de nivell, ja que aquesta temporada, sense un Lucas Digne, que va marxar a l’Everton, Ernesto Valverde no disposa d’un lateral esquerre suplent per a Alba, fet que l’ha obligat a canviar de banda Nelson Semedo, lateral dret.

Esclaus dels salaris

Si la direcció esportiva està satisfeta després d’assegurar-se la renovació d’un dels futbolistes més importants, a l’àrea econòmica se segueix pensant com poder guanyar més diners, per poder seguir pagant els salaris. El Barça aspira a superar els 1.000 milions d’ingressos per temporada ben aviat, però aquesta temporada ja està destinant el 75% dels ingressos als futbolistes. Per a aquest curs 2018/19 l’entitat disposava de 633 milions per a aquest concepte, repartits en 492 milions per a salaris esportius i 141 per a les amortitzacions. Uns números que es van fer després de la renovació de Sergio Busquets, l’última que es va formalitzar abans d’aquesta d’Alba.

Unes xifres alarmants, tot i que el Barça ha aconseguit reduir un 5% els salaris respecte al curs 2017/18, després de veure com marxaven futbolistes com Andrés Iniesta, Arda Turan i André Gomes.

stats