Barça

Així ha convençut Pjanic a Xavi

El bosnià, defenestrat per Koeman, té una vida extra i és el principal candidat a rellevar Busquets a Anoeta

3 min
Miralem Pjanic

BarcelonaMiralem Pjanic no va entendre mai per què Ronald Koeman el va relegar a l'ostracisme. A la secretaria tècnica blaugrana tampoc acabaven d'entendre per què el preparador neerlandès va deixar en l'oblit el migcampista bosnià en la seva primera temporada a la banqueta. S'acceptava que no acabés de convèncer l'aleshores entrenador del Barça, però no que ni tan sols servís com un futbolista útil: Pjanic s'havia fet un nom sobretot a Itàlia, primer al Roma i després al Juventus, equip amb el qual s'havia coronat campió de la Serie A quatre cops. Una de les explicacions tècniques que es donaven des de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí és que a Koeman li agradaven els migcampistes més verticals, que miren endavant, mentre que el bosnià era més un futbolista de pausa.

Amb tot, després d'una temporada en què va baixar als inferns relegat per l'entrenador neerlandès, Pjanic va acceptar perdonar part del seu generós sou per poder sortir cedit a Besiktas turc, un destí poc exòtic però on trobaria el protagonisme que sabia que al Barça no tindria. Però aquest curs, amb Xavi Hernández a la banqueta, el bosnià (amb contracte com a blaugrana fins al 2024) té una vida extra a Barcelona. En poc més d'una setmana de pretemporada, sumant tot just un grapat d'entrenaments, l'ex del Juventus va saber seduir l'entrenador egarenc.

Segons les fonts consultades per l'ARA, el que més ha convençut Xavi i el seu cos tècnic és "la capacitat de Pjanic per entendre bé el joc de posició". És a dir, la seva habilitat per posicionar-se i "ajudar en la circulació de la pilota" en contextos en què el Barça serà el dominador, un dogma del model de joc que tan bé va plasmar Xavi com a jugador i que ara treballa per traslladar al seu equip des de la banqueta. Per la seva banda, el futbolista vol demostrar damunt la gespa les bones sensacions que ha transmès durant la pretemporada.

Amb la baixa per sanció de Sergio Busquets, que va ser expulsat en la primera jornada després de veure dues targetes grogues en l'empat contra el Rayo Vallecano, el bosnià de 32 anys es postula com el principal candidat a rellevar el migcampista de Badia del Vallès. Tot i que també pot jugar com a interior, des de la Ciutat Esportiva asseguren a l'ARA que en la posició en què esperen treure més profit a Pjanic aquesta temporada és en la de pivot. Malgrat tot, Xavi no ha volgut donar pistes en la roda de premsa prèvia a la disputa del duel contra la Reial Societat d'aquest diumenge (22 h, Movistar LaLiga).

"No revelaré el meu onze, però tenim eines per substituir el Busi: hi ha el Frenkie, Kessié, Pjanic...", afirmava l'entrenador blaugrana. Tot i que, de la mateixa manera que veu Pjanic més de pivot que d'interior, l'egarenc prefereix De Jong com a interior: "El veig de cara al joc. Quan jo estava d'esquena al joc, no estava còmode. Em vaig haver d'adaptar i això estem intentant amb el Frenkie. És un jugador que sempre m'ha agradat. Té potencial per trencar línies, té arribada...".

Amb tot, el Barça té una prova de foc contra la Reial Societat a Anoeta. Un conjunt que, per la seva banda, compta amb un migcentre de present i de futur: Martín Zubimendi. El jove migcampista de 23 anys ha jugat tant en el doble pivot com de migcentre amb el conjunt basc i és un jugador que la direcció esportiva blaugrana segueix com un dels possibles candidats a rellevar Busquets. Malgrat la seva joventut, Zubimendi va complir la jornada passada 100 partits amb la samarreta de la Reial Societat i és una de les joies del futbol estatal. La seva clàusula de rescissió és de 60 milions d'euros i té contracte fins al 2025. La seva eclosió en el primer equip fa que la Reial, malgrat renovar-lo fa dos anys, vulgui ampliar-li de nou el contracte.

stats