Selecció espanyola
Esports 07/06/2023

Aitana Bonmatí és una de les jugadores del Barça que han enviat un correu per jugar el Mundial

La ribetana i altres companyes del conjunt blaugrana volen refer els ponts amb la federació espanyola, mentre que Mapi León, Patri Guijarro i Claudia Pina es mantenen fermes en la seva posició

3 min
Aitana Bonmatí celebrant el gol contra Finlàndia

BarcelonaLes parts del conflicte de la selecció espanyola s'havien donat una treva fins a la disputa de la final de la Champions League. Ara, una vegada celebrat aquest esdeveniment de la forma més satisfactòria possible per al Barça, amb el títol volant cap a Barcelona, les peces han tornat a moure's. Una de les jugadores blaugranes que ja s'ha mogut, segons ha avançat la Cope i ha pogut confirmar l'ARA, ha estat la blaugrana Aitana Bonmatí, la millor jugadora d'aquesta edició de la Champions, que està acostant posicions amb la Federació Espanyola perquè vol disputar el Mundial. Ella és una de les que ha mantingut una reunió individual i ha enviat una carta a la RFEF per mostrar la seva disponibilitat, com també han fet la majoria de les 15 jugadores que al setembre van dir que no volien anar convocades fins que no hi hagués millores.

"Ja fa temps que diverses futbolistes estan tenint reunions amb la federació per acostar les posicions", explica a l'ARA una font pròxima al vestidor del Barça. Però la RFEF va posar com a condició per tenir opcions de tornar a ser seleccionables que el canvi de postura de les futbolistes quedés reflectit per escrit. Per aquest motiu les jugadores que volen disputar el Mundial han fet el pas d'enviar els correus electrònics.

Entre les 15 que van rebutjar ara fa nou mesos anar a la selecció hi ha sis futbolistes del Barça: Aitana, Mariona Caldentey, Sandra Paños, Claudia Pina, Patri Guijarro i Mapi León. Les dues últimes han explicat públicament aquesta setmana que anteposaran els seus valors a la possibilitat de jugar un Mundial. I Pina, de moment, tampoc ha enviat la carta a la federació espanyola. Per tant, al vestidor del Barça hi ha una clara divisió de postures, que s'està intentant gestionar de la millor manera possible, respectant-se mútuament les decisions preses.

Futbolistes assenyalades

Però l'enviament del correu electrònic no significa que aquestes jugadores tinguin assegurada una plaça a la selecció de cara al Mundial. El conflicte, que ja acumula una temporada sencera de duració, ha obert moltes esquerdes entre el seleccionador –Jorge Vilda–, les futbolistes i la RFEF, i no es tancaran fàcilment. De fet, com va explicar aquest diari al març, Vilda i l'estament fins i tot van elaborar llistes negres de les integrants de les quinze que ho tenien més difícil per tornar encara que canviessin d'opinió. En formaven part Aitana i Mapi (consideren que van ser dues de les que van instigar la rebel·lió) i Mariona (en aquest cas, perquè Vilda ho va viure com una decepció personal).

Vilda donarà la prellista per al Mundial el 12 de juny

L'enigma començarà a desvelar-se el 12 de juny, quan Vilda donarà la prellista de 26 futbolistes per al Mundial (el 30 de juny donarà la definitiva amb les 23 seleccionades). Les jugadores que no en formin part quedaran descartades definitivament del torneig, que se celebrarà a Austràlia i Nova Zelanda a partir del 20 de juliol. En aquesta prellista es dona per gairebé segur que hi serà Alexia Putellas, que en el seu moment no va enviar el correu renunciant a la selecció perquè estava lesionada greument. Però la dues vegades Pilota d'Or va donar suport a les seves companyes publicant al setembre el comunicat que van enviar a la federació. "La presència d'Alexia anima altres jugadores a anar al Mundial. Saben que ella no tindrà cap problema a aixecar la veu si considera que alguna cosa no s'està fent de manera correcta", explica una persona amb lligams amb el vestidor del Barça.

Una altra de les futbolistes que també es pot donar per fet que serà a la prellista és Irene Paredes, que tampoc va enviar la carta al setembre, però va deixar d'anar convocada a les concentracions a partir d'aquell moment després que se l'assenyalés com una altra de les instigadores de la rebel·lió perquè, com a capitana, va ser la portaveu en la roda de premsa que es va celebrar per explicar la renúncia. De totes maneres, la central del Barça ja va tornar a la selecció en l'última convocatòria per disputar dos amistosos a Eivissa davant Noruega i la Xina. D'altra banda, faltarà per veure si el retorn d'algunes peces clau de la selecció comportarà que caiguin de la prellista altres jugadores del Barça que han anat convocades durant els últims mesos: Salma Paralluelo, Laia Codina, Núria Rábano i Jana Fernández.

stats