Barça
Esports 19/11/2014

Agustí Benedito no es retracta amb Javier Faus i nega haver rebut cap citació judicial

El candidat a la presidència del Barça ratifica les seves manifestacions

Efe
2 min
Agustí Benedito presenta els resultats d'una enquesta al Col·legi de Periodistes

BarcelonaL'empresari Agustí Benedito, que va ser candidat a la presidència del Barça el 2010, ha assegurat no haver rebut "cap tipus de citació o tràmit judicial" després que el vicepresident econòmic del club, Javier Faus, anunciés la interposició d'una demanda perquè es retracti d'unes afirmacions en les quals relacionava els interessos econòmics del directiu amb Qatar, patrocinador del club.

Faus ha amenaçat amb interposar una querella per difamació si en un termini de deu dies, Benedito no es retracta de les seves declaracions, entre les quals s'incloïen que el vicepresident del Barça gestiona un fons d'inversió participat per la família reial de Qatar, cosa desmentida repetidament pel dirigent blaugrana.

En un comunicat, Benedito es ratifica "a totes i cadascuna" de les manifestacions realitzades en les diferents rodes de premsa en les quals ha valorat qüestions relacionades amb la gestió del Barça.

"Desmenteixo rotundament haver abocat discriminadament cap comentari injuriós o calumniós dirigit al senyor Javier Faus, així com qualsevol comentari destinat a atemptar contra el seu honor", assegura Benedito.

L'empresari assegura que aquest assumpte "s'ha de prendre's amb la major prudència possible", ja que fins a la data no li ha estat notificada "cap tipus de citació o tràmit judicial" i per tant desconeix "l'abast de la demanda suposadament presentada".

Benedito recorda que ha estat una decisió personal de Javier Faus discutir aquesta controvèrsia en l'àmbit judicial. "Per això, seguint expresses instruccions dels meus serveis jurídics, realitzaré totes les comunicacions en l'esmentada seu, respectant en tot moment els terminis i temps processals que la tramitació de l'esmentada acció pugui requerir", ha informat.

"Procediré a donar les explicacions i consideracions que calguin al respecte d'aquesta qüestió en el moment en què el senyor Javier Faus retiri l'anunciada acció judicial d'haver-se interposat, la qual, molt al meu pesar, impediria que en aquests moments pogués pronunciar-me d'existir una possible causa judicial en curs", ha insistit.

Benedito assegura lamentar "profundament" veure's implicat en una acció judicial "no buscada" i "absolutament aliena" a la seva voluntat. "En una època convulsa en què directius i exdirectius del Barça han copat desafortunades portades de premsa en l'àmbit judicial, considero que accions com les promogudes pel senyor Faus no afavoreixen la imatge del Barça", afegeix l'excandidat.

stats