Barça

Dos aficionats del Barça, detinguts per fer salutacions feixistes i gestos racistes al camp del PSG

La policia de París els va arrestar per "apologia de crims de guerra i insults públics de caràcter racista"

ARA
2 min
Imatge de la grada blaugrana durant el partit de Champions del Barça contra el PSG

BarcelonaL'emocionant victòria del Barça davant el PSG (2-3) de dimecres no va ser l'únic resultat de l'anada dels quarts de final de la Champions al Parc dels Prínceps. El partit també va acabar amb dues detencions a la graderia blaugrana. La policia va arrestar dos aficionats per fer salutacions feixistes i gestos racistes, segons ha informat la prefectura de París en un missatge a X. Se'ls acusa, en concret, d'"apologia dels crims de guerra i insults públics de caràcter racista".

La policia, que no ha donat més detalls dels detinguts, ha publicat el missatge citant una altra publicació amb el suposat vídeo dels fets. En aquestes imatges, que s'han viralitzat ràpidament, s'hi veu almenys un seguidor aixecant dues vegades el braç dret i un altre simulant el que podrien ser gestos d'un mico, però no hi ha confirmació oficial que siguin els detinguts. "Perquè l'esport continuï sent una celebració", escriu la policia per justificar els arrestos.

De moment, no hi ha confirmació oficial sobre la situació en què es troben els dos individus, però El Nacional, que cita fonts policials, publica que han quedat aquest mateix matí en llibertat. El digital també explica que hi hauria més aficionats implicats en els fets i que la policia ha obert una investigació per mirar d'identificar-los.

El diari 20 minutes recorda un cas semblant de dos aficionats de la Juventus que van ser condemnats, precisament, per fer la salutació feixista i imitar els gestos d'un mico en un partit contra el PSG el setembre del 2022. A un se li va imposar una multa de 4.000 euros i una prohibició de dos anys per entrar en estadis i l'altre va ser condemnat amb 1.500 euros pels insults racistes.

stats