FUTBOL
Esports 19/12/2014

Éric Abidal s'acomiada: "He pres la decisió de posar punt i final a la meva carrera"

El francès es retira als 35 anys, i després de superar un tumor de fetge

Ara
2 min
Eric Abidal, en roda de premsa

Barcelona"És un moment molt important de la meva carrera, he pres la decisió oficial de posar punt i final a la meva carrera", ha dit Éric Abidal, que als seus 35 anys ha anunciat oficialment la seva retirada del futbol professional. El francès ha fet un breu parlament en el qual ha explicat que la decisió de deixar el futbol respon únicament a "raons esportives". Abidal ha donat les gràcies a totes els "entrenadors" i "metges" que l'han acompanyat durant els 15 anys de carrera esportiva.

Abidal no ha volgut donar cap detall sobre l'oferta que té del Barça perquè sigui director esportiu de les escoles que té el club a nivell internacional. "El que vull ara és estar amb la meva família i prendre les decisions més endavant", ha explicat el defensa, posposant qualsevol decisió a un futur proper. El lateral ha admès que la seva etapa al Barça va representar els millors moments de la seva carrera, juntament a dia que va donar el salt al professionalisme.

El francès s'ha acomiadat del futbol a Atenes, a la seu de l'Olympiacos, el seu darrer club, acompanyat pel director tècnic dels grecs, Christian Karembeu. L'ex del Madrid ha dit que Abidal és un "exemple" de vida per a tots, i ha obert les portes de l'Olympiacos al seu compatriota. Abidal té ara dues ofertes sobre la taula, la del Barça i la de l'Olympiakos. "Ho pensaré per ajudar la gent que estimo", ha dit sobre aquesta qüestió.

Després de sis anys com a blaugrana, entre 2007 i 2013, el lateral va passar per Mònaco i després va viatjar fins a Grècia per acabar la seva carrera. Durant la seva etapa a Barcelona, Abidal va superar un temor al fetge, que es va detectar a principis de 2011, i una posterior recaiguda. "Vaig utilitzar el futbol per oblidar la malaltia", ha explicat: "Sempre vaig tenir fe".

"Han passat moltes coses durant la meva carrera", ha dit Abidal, que ha confessat que ja va dir-li al president de l'Olympiacos quan va fitxar, l'estiu passat, que al desembre penjaria les botes.

stats