19/04/2013

Sandro Rosell: "Em presentaré a les eleccions"

3 min
UN MANDAT PLÀCID 
 Sandro Rosell s'ha convertit en un dels presidents amb més títols i ha retallat el deute del club. La gestió de l'afer de la Grada Jove és la gran taca d'un mandat plàcid per la falta d'oposició.

Barcelona.Ho havia avançat en alguna entrevista en les últimes setmanes i ahir ho va confirmar oficialment: Sandro Rosell es presentarà a la reelecció com a president del Barça el juny del 2016. Precisament en l'equador del seu actual mandat (va assumir el càrrec el juny del 2010), Rosell va anunciar que vol tornar a ser aspirant a presidir el Barça i va posar fi a algunes insinuacions que feien pensar que cediria la cadira a algun company de junta directiva: "La meva intenció és presentar-me a la reelecció i demanar al soci del Barça que em segueixi donant la seva confiança per acabar els reptes que hem encetat", va afirmar ahir el màxim mandatari durant un acte del senat del Barça en el recent estrenat Auditori 1899, la nova seu social de l'entitat.

"Entre tots hem de construir el futur que el Barça es mereix -va seguir insistint Rosell, que va estar acompanyat per la plana major de la seva junta directiva-. Volem continuar sent un club de referència pel seu joc, per la seva gestió, pels seus valors, perquè es preocupa pel seu país i perquè vol ajudar els nens i els joves". En les últimes eleccions, Rosell es va imposar amb molta comoditat i va acumular el 61% dels vots (35.021) per davant d'Agustí Benedito (8.044), Marc Ingla (7.014) i Jaume Ferrer (6.168). Benedito serà molt probablement el principal candidat que rivalitzarà amb Rosell el 2016, tot i que manté el silenci i no va voler fer declaracions. Al seu compte de Twitter, però, va deixar un missatge enigmàtic: "Velles sensacions... Estarem a punt. Visca el Barça de tots!", va piular.

Balanç econòmic

Davant uns 200 senadors del club blaugrana, que el van ovacionar en un moment del seu discurs, Rosell va explicar quins són els "reptes de futur" que il·lusionen la directiva per seguir dirigint el Barça sis anys més: "Seguir regant el jardí de la nostra Masia, seguir apostant per un model de joc que mantingui l'excel·lència esportiva, treballar per enfortir la nostra economia i oferir als nostres socis les millors propostes per tenir un estadi a l'altura del nostre equip".

Aquest últim punt, lligat a la situació econòmica del club, va ser un dels aspectes en què més va incidir Sandro Rosell, que va exhibir l'evolució econòmica dels últims anys per treure pit del procés de reducció del deute net de l'entitat barcelonista. Així, es van destacar els 29 milions d'euros de beneficis del pressupost de l'actual temporada, que ascendeix a 470 milions d'euros, lleugerament inferior al curs anterior, de 495. El període 2011-2012, a més, es va tancar amb uns ingressos de 49 milions d'euros.

Tot plegat, de fet, va ser clau per seguir "eixugant el deute acumulat" del Barça, que actualment torna a ser inferior a 300 milions d'euros (298), com no passava des de la temporada 2008-2009, quan el deute era de 288 milions d'euros.

L'objectiu del club, en paraules de Sandro Rosell, és seguir reduint el deute fins a un que sigui "relativament acceptable" i que es va situar en "una xifra sostenible" de 200 milions d'euros. L'acord amb Qatar Sports Investments ha sigut i és "decisiu en la millora de la situació econòmica" del Barça. "No volem dependre dels bancs i cal afrontar deures patrimonials en el futur, com el futur Camp Nou. Volem emprendre aquestes inversions sense posar en risc el nostre projecte esportiu", va assegurar el president, que va tornar a insistir en la necessitat de fer "sacrificis interns" i ser responsables en el dia a dia, i va posar d'exemple l'estalvi de color en les fotocòpies, que se segueixen fent en blanc i negre.

En aquest sentit, Rosell va ressaltar que "cada vegada més clubs es fixen" en un model blaugrana que té un ampli "reconeixement mundial". "Sabem la dificultat que és superar-se quan toques l'excel·lència, però, com el nostre equip, no et pots conformar. Volem seguir guanyant-ho tot, amb ordre institucional i econòmic", va dir per acabar el seu parlament.

"Els triomfs de la vida"

Més enllà de la parcel·la econòmica i institucional, Sandro Rosell va aturar-se especialment en la dimensió humana de l'any que està vivint el primer equip del Barça (amb les malalties i recuperacions de Tito Vilanova i Éric Abidal) i, també, la secció de bàsquet (amb el tromboembolisme pulmonar de Pete Mickeal). "Tenim la Lliga molt de cara i hem aconseguit entrar per sisena vegada consecutiva en unes semifinals de la Lliga de Campions. Passi el que passi al camp, ja hem guanyat. La recuperació del Tito i el retorn d'Abidal ens han provocat unes emocions tan intenses com qualsevol títol", va assenyalar Rosell. Per ell, "aquests són els triomfs de la vida", ja que l'equip "s'ha sobreposat als cops durs amb una gran unió al vestidor, un compromís espectacular i l'heroïcitat" dels tècnics Jordi Roura i Aureli Altimira.

És per això que Rosell creu que "si s'aconsegueix aquesta Lliga, serà una de les més especials de la història del club", perquè haurà estat una gesta "increïble" que "certificaria el cicle dominador del Barça en el futbol espanyol", amb quatre dels últims cinc títols a les vitrines.

stats