Rafel Nadal inaugura una clínica de medicina de tennis a Madrid

El centre està especialitzat en l'atenció a tennistes professionals i aficionats, pretén ser un centre de referència en la medicina esportiva

El número 1 de la classificació mundial de tennis ATP, Rafael Nadal, ha inaugurat aquest dilluns la Clínica  Mapfre  de medicina del tennis a Madrid, un centre especialitzat en l'atenció a tennistes professionals i aficionats.

Nadal ha assistit la presentació d'aquesta clínica, dirigida pel doctor Ángel Ruiz  Cotorro , director dels serveis mèdics de la Federació Espanyola de Tennis, que va obrir el primer centre de medicina especialitzada en tennis el 2009 a Barcelona i ara dirigirà aquest nou centre a la capital.

"Crec que era una necessitat que a Madrid hi hagués una clínica centrada en l'esport i en el tennis. Ángel i el seu equip són apassionats i tenen experiència sobrada per tractar la gent de la millor manera possible. Jo he comptat amb ells des de petit, i ens hem vist més vegades de les que hauria volgut", ha destacat Nadal.

El tennista  manacorí , que es va haver de retirar per lesió en els quarts de final del passat Obert d'Austràlia, va assenyalar que en l'esport d'alt nivell "el temps és vital" i reduir el temps de recuperació "et canvia la vida". A més, va qualificar el doctor Ruiz  Cotorro  com "un amic".El director de la clínica, que ha treballat des dels anys 80 amb els principals tennistes espanyols, Arantxa Sánchez-Vicari a Sergi Bruguera, Carlos Moyá, Juan Carlos Ferrero o Rafa Nadal i  Garbiñe   Muguruza  en l'actualitat, va explicar que els canvis de materials que ha viscut el tennis han causat també una evolució en les lesions. 

"La velocitat de la pilota ha millorat i els jugadors han hagut de treballar molt el seu físic. Això no ha estat gratuït, els jugadors han pagat el seu preu en lesions. Són lesions noves i de jugadors més joves", va assenyalar Ruiz  Cotorro .

Aquesta clínica, situada al Centre Mèdic  Mapfre Salut Núñez de Balboa de Madrid, disposa d'unitats de traumatologia esportiva, diagnòstic per imatge, cardiologia esportiva, fisioteràpia i rehabilitació, biomecànica funcional i podologia, nutrició i readaptació esportiva, i pretén ser "un centre de referència en la medicina esportiva", segons el seu director.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF