Publicitat
Publicitat

L’operació sortida, en marxa

La nòmina de futbolistes de què disposa Albert Ferrer supera els 30 efectius

Una vegada desembarcats els 12 futbolistes que el Mallorca ha signat d’ençà que ha començat l’estiu -i a l’espera d’alguna nova incorporació d’aquí a final de mes-, el club ha accelerat l’operació sortida. Amb l’arribada d’aquest nou equip format pels fitxatges, Albert Ferrer disposa d’una nòmina de futbolistes que supera els 30 efectius, una xifra impossible de gestionar i que s’ha de reduir molt. Així, la direcció esportiva treballa per trobar una sortida als jugadors que no compten o que es vol que continuïn la seva progressió amb una cessió en un altre conjunt.

Els tres futbolistes als qui ja han deixat clar que han de cercar una destinació diferent a la de Son Moix són Agus, Pau Cendrós i Gai Assulin. Els tres, els quals no han convençut Albert Ferrer, tenen contracte en vigor amb el club, per la qual cosa el director esportiu, Miquel Àngel Nadal, treballa per tractar de presentar-los una oferta que els convenci per abandonar l’illa. El qui més interès ha suscitat en diversos clubs és el lateral mallorquí, però sense que s’hagi concretat una proposta en ferm per aconseguir-ne els serveis.

Deixant de banda aquests tres casos, la resta de baixes estan condicionades a diversos factors, com l’arribada de més fitxatges o de les possibilitats que presenti el mercat.

Excés a la davantera

Els fitxatges de Felippe Carioca, Javier Acuña i Ferran Corominas provoquen un excés de davanters. Si s’hi afegeixen Cédric, Joselu i Fofo, la llista d’artillers augmenta fins a sis, els quals s’haurien de disputar les dues places d’avantguarda que figuren en l’esquema del tècnic català.

Tot i ser un fitxatge que va arribar en el mercat d’hivern passat, Joselu és el qui té més números per abandonar la disciplina vermella. No acaba de fer el pes a Ferrer, que no veuria amb mals ulls la seva sortida. De tota manera, si arriba una oferta interessant per a Fofo, s’estudiaria, ja que és un dels jugadors amb una fitxa més elevada, i la seva sortida permetria alleugerir la càrrega salarial del club.

El cas de Cédric és més complicat. Amb el filial a la Tercera Divisió i amb Coro, Acuña i Carioca per davant, si continua vestint de vermell, es corre el perill d’aturar la seva progressió. La màxima divisió del futbol illenc li ha quedat petita i un horitzó a la suplència no seria beneficiós per a cap de les dues parts. Així, una de les possibilitats és cercar-li una cessió que li permeti gaudir de minuts i poder mantenir la progressió que l’ha portat fins al primer equip vermell.

Els joves, a l’espera

Casos similars al del davanter nigerià són els de Tià Sastre, Álex Vallejo, Joan Sastre, Damià Sabater, Kasim Adam i One Steve Aldo. A diferència d’aquest grup, els qui sembla que sí que han convençut Ferrer i tindran dorsal amb el primer equip són Sergio Cortés i Brandon Thomas.

Els dos primers estan a l’espera de conèixer el veredicte de l’entrenador. El migcampista de Vilafranca és una de les joies de Son Bibiloni, per la qual cosa si no queda al primer equip, se li cercarà una cessió. En el cas de Vallejo, lesionat, fins i tot podria sortir traspassat.

En el cas de Joan Sastre, la seva continuïtat depèn de l’arribada d’un nou lateral esquerre. Si aquest arriba, serà jugador del filial, mentre que si no, tindrà l’oportunitat de créixer a la Segona Divisió. Casos similars als de Kasim i One, que o bé continuaran al filial o bé en sortiran cedits.

Miquel Àngel Nadal ha posat en marxa una operació sortida que s’ha d’accelerar per tal que el tècnic pugui treballar amb els jugadors que formaran el Mallorca del Centenari. Un equip que no tindrà pràcticament res a veure amb el de la temporada passada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF