FUTBOL

Infantino: "La FIFA estava morta, ara és transparent"

El president d'aquest organisme s'ha defensat de les acusacions de Football Leaks

Gianni Infantino, president de la FIFA, ha afirmat en una àmplia entrevista amb l'agència Efe a Zuric que ha transformat una organització que quan ell hi va arribar "estava morta" i que, "en canvi, avui és dinàmica i transparent".

Infantino ha començat, així, a defensar-se de les acusacions que l'han situat en les últimes dates com a encobridor del dopatge financer del París Saint-Germain i el Manchester City, clubs que, segons Football Leaks, haurien rebut inversions milionàries camuflades com a contractes de patrocini en la seva època de secretari general de la UEFA.

Infantino ha sigut dur i contundent amb aquest assumpte: "Abans trobaven diners de la FIFA en comptes personals dels bancs, i ara el que troben són correus electrònics de feina rutinària d'una organització futbolística dinàmica".

Entre altres temes, a Infantino també li han preguntat pel Girona-Barça que s'havia de disputar a Miami però que, si no hi ha cap canvi de guió, s'acabarà jugant a Montilivi. El president de la FIFA considera que cal "protegir" el futbol. "Segur que a la Lliga no li agradaria que la Premier League disputés partits a Espanya", ha respost Infantino, que considera que cal "analitzar amb cura" aquest tipus de propostes.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF