Publicitat
Publicitat

TENIS - COPA DAVIS

Almagro i Granollers, els més ben situats per agafar el relleu el 2012

Espanya afronta el repte de substituir una generació d'or

Després de guanyar la seva cinquena Copa Davis, Espanya es veu obligada a renovar l'equip. Els quatre protagonistes no repetiran el 2012. Almagro i Granollers estan cridats a substituir-los.

Un vídeo domèstic va fer fortuna ahir a la xarxa. S'hi veu un enriolat Rafa Nadal posant crema d'afaitar a la mà de David Ferrer, que jau adormit en una llitera. Nadal fa pessigolles al nas de Ferrer, que inconscientment s'apropa la mà -impregnada d'espuma- a la cara. "Cabrons", exclama, tan fort com li permet la son. L'escena, l'any que ve, no es repetirà.

Els protagonistes del vídeo, a més de Fernando Verdasco i Feliciano López -els doblistes de l'equip de Copa Davis espanyol-, no repetiran en el combinat de l'Estat que l'any que ve defensarà el títol. "Fi de festa", va assegurar un enigmàtic Ferrer a peu de pista tan bon punt Nadal va donar la cinquena Copa Davis a Espanya. Els dubtes es van esvair quan el número 1 del combinat estatal va avançar que l'any vinent no disputaria la competició. "És any olímpic i això complica el calendari", va raonar. Els seus tres companys assentien.

Es tanca, doncs, el cicle més victoriós d'Espanya a la Copa Davis. Els Nadal, Ferrer, López i Verdasco són els responsables, junts o separats, de quatre de les cinc enciameres de plata aconseguides. El lideratge del mallorquí és evident, però la seva figura no ha estat sempre indispensable. Per exemple: la final de Mar del Plata del 2008, contra l'Argentina, Espanya la va guanyar sense ell. Aleshores, López es va desfer de Del Potro i Verdasco va donar el punt definitiu contra Acasusco.

La successió

Per activa i per passiva, els quatre han deixat clar que es tanca una etapa. Ferrer s'acosta als 30 anys i això, en un jugador que basa el seu joc en el físic, comença a ser un llast. López i Verdasco ja inicien la recta final de la seva carrera i se centraran en el calendari individual. I Nadal acumula massa desgast a la seva edat -25 anys- com per ser fix en totes les convocatòries de la Copa Davis. El meló de la successió s'obre amb dos noms clars: Nicolás Almagro i Marcel Granollers. El primer és un tenista amb talent, número 10 del món, que en terra batuda planta cara a qualsevol. El segon és segurament el millor doblista de l'equip, i l'adéu de López i Verdasco l'investeix com a successor en aquesta tasca. A aquests dos jugadors s'hi hauran d'afegir veterans -Juan Carlos Ferrero- o cares noves com Pablo Andújar o Guillermo García López. De tots ells dependrà la supervivència de la primacia espanyola a la Copa Davis.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF