Publicitat
Publicitat

1a Divisió

Cristiano: "La diferència entre els bons jugadors i les estrelles és el treball"

El davanter portuguès ha concedit una entrevista a la revista francesa 'So Foot'

Cristiano Ronaldo, davanter portuguès del Reial Madrid, considera que el treball és el que marca la diferència entre els bons futbolistes i les estrelles i el que permet tenir regularitat. "Sempre m'he fixat en els jugadors que tenien el millor rendiment i observant-los he comprès una cosa: el que marca la diferència entre els bons jugadors i les estrelles és la feina", ha dit en una entrevista que publica la revista francesa 'So Foot'.

"He jugat amb futbolistes amb un talent increïble. Més que jo? Difícil de dir-ho. Però el criteri que no falla és la regularitat. Molts jugadors són bons en cinc, deu o quinze partits. Però cal ser bo 60 partits en una temporada", assenyala.

La clau per aconseguir-ho, ha afegit el jugador, és "dormir bé, descansar bé, menjar bé", perquè "la diferència entre bons jugadors i el millor jugador del món pot estar en aquests detalls". Perfeccionista, Ronaldo afirma que després d'haver guanyat la Pilota d'Or treballa encara més per "ser digne" d'aquest premi.

El futbolista reconeix que el seu caràcter li ha fet guanyar enemics i li ha creat una imatge no molt apreciada pels aficionats, però considera que ha millorat molt en aquest terreny. "He comès molts errors, però estic content d'haver-los comès. Perquè he aconseguit ser millor, com a jugador i com a ésser humà", ha assenyalat.

Ronaldo afirma que ha millorat "moltes coses" i es considera "més calmat, menys impulsiu". "Prenc més bones decisions en el camp. El fet d'haver-me convertit en pare m'ajuda a tenir més sang freda, a ser més pacient", comenta. "El temps ha fet la seva feina. La gent pot haver tingut una mala imatge de la mi al principi, de la meva carrera, a causa de certs gestos o actituds", ha reconegut.

Ronaldo indica que afronta cada partit "amb la intenció de ser el millor permanentment, en cada partit". "Sempre vull marcar, guanyar, ser el millor. No canviaré mai. Em poso pressió jo sol. Si no ho fes seria menys bo", assenyala.

El seu somni, confessa, és guanyar un Mundial o una Eurocopa amb Portugal, cosa que equivaldria a "una consagració" que "coronaria una gran carrera". "Sé que serà difícil, però tot és possible amb treball", conclou.

Històries de superació esportiva