FUTBOL

La Copa a partit únic podria ser una realitat a partir de la temporada 2019-20

La RFEF i la Lliga han arribat a un principi d'acord per canviar el format fins als quarts de final

El nou president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, s'ha entrevistat per primer cop aquest divendres amb el president de la Lliga, Javier Tebas, i, entre altres temes, han arribat a un principi d'acord per c anviar el format de la Copa del Rei a partit únic fins als quarts de final a partir de la temporada 2019-2020, ja que per a la temporada que ve els drets televisius ja estan venuts amb el format de les últimes temporades. 

En la reunió d'aquest divendres entre Rubiales i Tebas ha sigut molt fluida, tot i les diferències de parer ja conegudes entre els dos dirigents. "Estem més a prop del que jo podia pensar, però se m'ha dit que hauria de ser a partir de la temporada que ve perquè els drets de televisió ja estan venuts", ha admès Rubiales.  Com ja va informar l'ARA aquest dimecres la proposta de canviar el format de la Copa era una mesura que volia aplicar la nova RFEF, que compta amb el president de la Federació Catalana, Andreu Subies, com a vicepresident econòmic. 

D'altra banda, Rubiales també ha recordat que segueixen buscant dates per a la Supercopa espanyola entre el Barça i el Sevilla, ja que s'ha de tenir en compte l'inici del calendari de la Lliga. "Pel que fa a la Supercopa, el calendari que vol la Lliga és diferent del nostre, però crec que hi ha la voluntat de parlar-ne. A nosaltres ens preocupen els horaris, no pot ser, ni per als aficionats ni per als futbolistes, que es jugui a segons quines hores. La Lliga té actualment l'explotació dels horaris, però a partir de l'any vinent tornen a la RFEF", ha recordat el nou president de la Federació Espanyola.

Rubiales també ha volgut deixar clar que el calendari de la Lliga "s'ha d'oferir al president de la RFEF" i ha afirmat que a l'hora d'elaborar-lo "hi hauria de participar l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE)".

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF