Bonmatí i Duggan reactiven un Barça que sacseja la Lliga (2-1)

Amb el triomf, les blaugranes son segones a un punt de l’Atlètic de Madrid

Albert Nadal
Bonmatí i Duggan reactiven un Barça que sacseja la Lliga

BarcelonaNi el fred ni la pluja van frenar els 4.616 aficionats -la segona millor entrada en un partit de lliga femenina al Miniestadi- que van anar ahir a animar un Barça que es tornar a enganxar a la Lliga després de derrotar l’Atlètic de Madrid (2-1). En un duel que es va decidir a la segona part, Kenti Robles va obrir la llauna i Aitana Bonmatí i Tony Duggan, que van entrar des de la banqueta, van reactivar el conjunt de Fran Sánchez. Ara les blaugranes són segones, a un punt de les madrilenyes. “És una victòria important que dona moral a l’equip, però ja pensem a sumar els pròxims tres punts”, va valorar el tècnic blaugrana.

El partit va començar amb un ritme molt alt, amb l’Atlètic sortint a mossegar i el Barça intentant treure la pilota des del darrere, movent-la d’una banda a l’altra o amb les ajudes de Kheira Hamraoui baixant a rebre. Així va néixer la primera oportunitat blaugrana, un xut llunyà de Marta Torrejón que va sortir per sobre del travesser. Els primers minuts les blaugranes intentaven posar-hi el joc i les matalasseres sortien al contraatac explotant la velocitat de Ludmila da Silva, una de les jugadores més ràpides de la Lliga.

Abans del partit, les exblaugranes Jennifer Hermoso i Olga García, ara a l’Atlètic, van rebre un reconeixement del Barça de mans del vicepresident Jordi Mestre i la directiva responsable del futbol femení, Maria Teixidor.

Aquest guió no molestava les madrilenyes davant un Barça que no aconseguia acabar d’imposar el seu joc i guanyar els duels al centre del camp. Mentre que les jugadores de Fran Sánchez no acabaven de sentir-se còmodes i fallaven en la presa de decisió final, l’Atlètic aconseguia posar la por al cos a les blaugranes amb oportunitats clares com la d’Esther González, desviada a córner de forma providencial per l’exmatalassera Andrea Pereira.

A mesura que avançaven els minuts del primer temps el conjunt madrileny semblava més còmode i Kheira Hamraoui perseguia ombres al mig del camp. La pluja s’intensificava a intervals, i la pilota lliscava endimoniada i forçava els errors en les passades dels dos conjunts. Mertens intentava generar perill amb la seva mobilitat però no aconseguia estar encertada, i Nataixa Andonova, que era titular per segon cop aquesta temporada a la Lliga (Mariona Caldentey va ser baixa d’última hora a causa d’una lesió a la cuixa esquerra), va tenir les últimes oportunitats blaugranes a les portes del descans.

Primer, la davantera macedònia va relliscar quan buscava fer una passada de la mort. Després va aconseguir connectar una rematada amb el cap després d’una jugada a pilota aturada, però no va poder sorprendre la portera Lola Gallardo. Dues ocasions que van servir per esperonar el públic culer. Es va arribar al descans amb el marcador sense moure’s però amb el Barça acabant millor els últims minuts del primer temps.

Robles desencalla el marcador

A la represa, els dos conjunts van sortir igual d’intensos, però amb l’Atlètic disposat a recuperar el domini perdut. La insistència matalassera va trobar el seu premi a pilota aturada als deu minuts de la segona meitat. Després d’un servei de córner servit en curt, Kenti Robles va rematar a gol una centrada aprofitant que la defensa blaugrana s’havia descol·locat. Just després, en la jugada següent, Amanda Sampedro va enviar un xut de falta al travesser.

Fran Sánchez va reaccionar a l’instant donant entrada a Alexia Putellas i a Aitana Bonmatí. Un doble canvi que va fer efecte: Gallardo va fer una mala passada a la banda i, amb tot el cor i tota la fe, Bonmatí es va anticipar a la jugada, va recuperar la pilota i va connectar un xut llunyà que va sorprendre Gallardo fora de lloc. “M’he anticipat i ho he vist tan clar que he xutat. Ni m’he adonat que hi havia una jugadora rival a terra”, va valorar Bonmatí sobre un gol molt protestat per l’equip rival.

L’empat va esperonar les blaugranes, que es van bolcar a l’atac i, quan semblava que no hi hauria temps per a res més, una jugada entre Alexia, Hamraoui i Tonny Duggan va acabar amb la britànica marcant a plaer un gol que serveix per sacsejar la Lliga Iberdrola.