Tenis
Esports 21/06/2022

Tenir 40 anys no impedeix somiar a Serena Williams

La tenista nord-americana torna avui a les pistes després d'un any sense jugar

Oriol Cartró
2 min
Serena Williams, en el seu retorn a la competició al torneig d'Eastbourne

BarcelonaSerena Williams es va haver de retirar el 29 de juny de l'any passat del seu partit de primera ronda a Wimbledon davant Aliaksandra Sasnòvitx per una lesió a la cuixa. Des de llavors, la llegenda nord-americana no ha tornat a jugar un partit oficial. Als seus 40 anys hi havia moltes expectatives per saber si, finalment, es retiraria de les pistes després d'una carrera històrica, amb 23 Grand Slams, un menys dels que va assolir la cèlebre Margaret Court, la tenista més llorejada de tots els temps.

Fa un mes, Serena va publicar un vídeo al seu compte d'Instagram entrenant i va alimentar així els rumors d'una possible tornada. I així serà: la petita de les Williams disputarà Wimbledon un any després de la seva lesió, precisament, en el mateix torneig. L'organització londinenca va confirmar la setmana passada que serà convidada amb una wild card per disputar un torneig que començarà el 27 de juny i que ja ha guanyat set cops. La tenista també ho va voler confirmar amb una nova imatge al seu compte d'Instagram, amb les vambes que farà servir al torneig i amb una frase reveladora: "És una cita. Ens veiem allà. Som-hi".

Després de guanyar l'Obert d'Austràlia el 2017, Williams no ha pogut aconseguir cap altre Grand Slam. Des de llavors, ha encadenat quatre derrotes consecutives en finals dels grans tornejos, dues d'elles a Wimbledon i les altres dues a l'US Open, el 2018 i 2019.

Abans de tornar a les pistes de Wimbledon, i per preparar-se per al torneig londinenc, Serena Williams juga els vuitens de final d'Eastbourne, un torneig de categoria WTA 500 sobre herba en modalitat dobles juntament amb Ons Jabeur. El debut ha acabat amb victòria contra la parella formada per Sara Sorribes i Marie Bouzkova (2-6, 6-3 i 13-11). La tunisiana serà la sisena tenista amb la qual Serena jugarà dobles després d'una carrera d'èxits en aquesta modalitat fent parella amb la seva germana Venus. Jabeur es va mostrar incrèdula davant la decisió de la tenista de 40 anys i va admetre que estava molt emocionada: "Tinc molta sort que Serena m'hagi escollit".

Després d'haver estat gairebé un any sense jugar, la nord-americana és la número 1.204 del rànquing WTA. Per això, era necessari que la germana petita de les Williams rebés una invitació de l'organització de Wimbledon, ja que, per la seva posició, no tenia dret a estar ni tan sols a la prèvia de la competició.

Un torneig sense russos ni bielorussos

Serena Williams té un total de 23 Grand Slams, amb set Oberts d'Austràlia, tres Roland Garros, set Wimbledon i sis US Open. En els 79 Grand Slams que ha jugat, té un rècord de 365 victòries i 54 derrotes, un percentatge del 87%. A més, va aconseguir quatre ors olímpics: als Jocs de Sydney 2000, Pequín 2008 i Londres 2012. En aquest Wimbledon la nord-americana tindrà una nova oportunitat per igualar Court, però sembla complicat que ho pugui aconseguir. Ara mateix pesa més el fet de veure-la altra vegada competint al torneig britànic que no pas les seves opcions reals d'assolir un triomf que seria històric. En aquests moments, la favorita per endur-se'l és la polonesa Iga Swiatek, que, a més, tindrà menys competència de l'habitual per l'absència de tenistes russos i bielorussos en tots els quadres. Aquesta sanció farà que l'ATP no reparteixi punts a partir del que passi a l'All England Club.

stats