FORMACIÓ
Microsites Salut 22/06/2016

"Els professionals d'avui surten millor preparats perquè tenen moltíssima formació pràctica"

María Dolores Llamas, cap d'estudis del centre oficial Adema, valora la potenciació dels cicles formatius de grau superior de Pròtesi Dental i d'Higiene Bucodental

Montse Terrasa
2 min
María Dolores Llamas, cap d'estudis d'Adema.

PalmaPel centre oficial Adema han passat més de 1.200 alumnes interessats a dedicar-se professionalment al camp de la salut. Aquest centre privat és l'únic d'estudis superiors a Balears que imparteix els cicles de grau superior de Pròtesi Dental i d'Higiene Bucodental. “Els professionals d'avui surten millor preparats perquè tenen moltíssima més formació pràctica”, afirma María Dolores Llamas Cànaves, cap d'estudis i professora d'Adema. Ella és una més dels professionals que s'encarreguen de formar futurs especialistes, no tan sols en els cicles esmentats, també com a tècnics en salut ambiental, dietètica, farmàcia i parafarmàcia, cures auxiliars i atenció a persones dependents.

Amb bates blanques i repartits pels distints laboratoris, els alumnes d'aquesta escola estan acostumats a manejar aparells i pròtesis com les que podem trobar en qualsevol consulta d'odontòlegs. L'objectiu és clar: conèixer a la perfecció els materials amb què es fa feina avui dia. “Tots els graus són més pràctics, l'ensenyament no és tan teòric com quan jo vaig estudiar Medicina”, explica la cap d'estudis d'Adema. A part de la demanda que existeix de professionals com higienistes i protèsics a Balears, Llamas comenta que “els alumnes surten d'aquí, fan pràctiques i molts ja queden contractats”. A part de la demanda que existeix de professionals com higienistes i protèsics a Balears, Llamas comenta que “els alumnes surten d'aquí, fan pràctiques i molts ja queden contractats”.

Un grup d'alumnes, durant una classe pràctica.

Aquest centre imparteix els cicles de Pròtesi Dental i Higiene Bucodental, “en grups reduïts i amb un ensenyament molt personalitzat. Els alumnes amb necessitats educatives especials poden tenir adaptacions i tot això crec que els motiva molt”, segons explica la cap d'estudis. “Hi ha alumnes que arriben a l'escola sense tenir intenció de fer un grau universitari, i al final ho fan. També hi ha qui ve per treure una bona nota per accedir a la Universitat a un grau de nutrició, medicina i odontologia”, comenta María Dolores Llamas.

Els futurs professionals

Una vegada finalitzada la formació a Adema, els protèsics dentals són tècnics superiors encarregats de la fabricació i elaboració de la pròtesi dental o maxil·lofacial i d'aparells d'ortodòncia o dispositius que són prèviament encarregats per l'odontòleg, estomatòleg o cirurgià maxil·lofacial. Però per arribar-hi, són necessàries 2.000 hores de formació, repartides en dos cursos i amb pràctiques incloses.

Pel que fa a tècnics en higiene bucodental, la seva funció és la d'encarregar-se d'activitats preventives i tecnicoassistencials que inclouen l'exploració, l'avaluació, la promoció i la realització de tècniques odontològiques en col·laboració amb l'odontòleg o metge estomatòleg, segons apunten des del centre formatiu.

Més de 1.200 joves han passat per aquest centre de formació professional.

En aquest curs, Adema té matriculats 120 alumnes. “S'ha fomentat molt la Formació Professional i això és un gran assoliment”, afegeix la cap d'estudis, qui assegura que la FP “és una sortida molt important” per als joves i que els alumnes d'aquesta escola no tenen dificultats per trobar feina una vegada graduats.

stats