Economia 21/05/2020

La xifra de negocis del sector dels serveis cau més d'un 30% a les Balears el març

Aquest descens és el més elevat de tot el conjunt de l'Estat, on la caiguda ha estat d'un 18,7%

Ara Balears
2 min
A Espanya, l'ocupació en el sector turístic va créixer un 3% a l'octubre

PalmaLa xifra de negocis del sector dels serveis va caure el mes de març un 30,3% a les Balears a causa de l'impacte del coronavirus. Aquest descens és el més elevat de tot el conjunt de l'Estat, on la caiguda ha estat d'un 18,7%, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades publicades aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Si s'hi sumen les dades de gener i febrer, a les Balears la xifra de negocis ha baixat un 10,2% el primer trimestre. A més, segons les dades publicades, l'ocupació en el sector a les Illes va baixar un 4,8%, una xifra que també suposa la caiguda més important de l'Estat.

La taxa anual de la xifra de negocis del sector dels serveis de mercat disminueix respecte del març del 2019 a totes les regions. Després de les Balears, Canàries (-29,4%) i Cantàbria (-21,7%) presenten els majors descensos. La Regió de Múrcia (-7,7%) i Extremadura (-8,8%) són les que menys baixen. Pel que fa a l'ocupació, el descens al conjunt d'Espanya va ser d'un 1,6% respecte del mes de març de l'any passat.

L'INE remarca en el comunicat que l'entrada en vigor de l'estat d'alarma el passat 14 de març per gestionar la crisi sanitària ocasionada pel covid-19 ha fet que moltes empreses hagin tancat o hagin produït amb menor intensitat a partir d'aquesta data.

Recordem que, segons un estudi de l'Institut Valencià de Recerques Econòmiques, les Balears són la comunitat autònoma on més treballadors s'han vist afectats per la crisi del coronavirus, on ha afectat un 42,5% dels treballadors de l'Arxipèlag. L'any 2019 la xifra de negocis del sector va créixer un 1,3% i l'ocupació va augmentar un 1,7%.

stats