Economia 19/09/2019

Vueling demandarà la seva companyia germana, Iberia, per les vagues al Prat

Els sindicats desconvoquen les noves aturades després de la Mercè

Ara
2 min
Un dels avions de Vueling a l'aeroport del Prat.

BarcelonaVueling reclamarà compensacions econòmiques a la seva companyia germana, Iberia, per les molèsties causades per les vagues del seu personal de terra, que també ofereixen aquest servei a la companyia 'low cost', durant aquest estiu. "Requerirem legalment al nostre proveïdor compensacions econòmiques", ha explicat Oliver Iffer, el director d'operacions de Vueling, en un comunicat.

En l'escrit la companyia també dona a entendre que està estudiant separar-se d'Iberia per assumir, entre d'altres, aquest servei. "El nostre objectiu no és un altre que disposar de més control en totes les competències", diu el comunicat. "Hem començat a estudiar diferents alternatives per evitar en la mesura del possible situacions d'aquestes característiques en el futur", afegeix. Portaveus de l'empresa no han volgut donar més detalls a l'ARA sobre quines són aquestes competències.

Situació "inacceptable"

El portaveu de la companyia lamenta les "reiterades" convocatòries de vaga per part del personal de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat, i també de Bilbao i Màlaga, d'aquest estiu i les que hi ha convocades fins al mes de novembre. Segons un director d'operacions de Vueling, aquestes mobilitzacions l'únic que busquen és "utilitzar com a hostatges els clients de la companyia, la qual cosa és inacceptable", ha assegurat en un comunicat.

En aquest sentit, la companyia recorda que en plena temporada d'estiu ja han patit sis jornades de vaga i el personal de terra d'Iberia encara ha comunicat noves mobilitzacions. "Aquest tipus de mobilitzacions no només afecten l'activitat diària dels nostres treballadors, sinó que limiten el nostre esforç per oferir als nostres clients un servei a l'altura de les seves expectatives", conclou el comunicat.

Precisament, Iberia ha anunciat que ha decidit reprendre les negociacions amb els sindicats, després de suspendre-les el 5 de setembre, en un intent d’evitar noves vagues dels treballadors. La resposta dels sindicats davant d’aquest moviment d’Iberia no s'ha fet esperar i a última hora de la tarda han desconvocat la vaga prevista per tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre. Ara bé el que sí mantenen els sindicats és la vaga prevista pel pont de la Mercè i que ja ha provocat que, de moment, Vueling cancel·li 46 vols per aquest dissabte.

stats