Economia 28/10/2019

Vueling augmenta un 4% l'oferta de places després d'un estiu negre per les vagues

L'aerolínia oferirà 350.000 seients extres i 84 rutes des de l'aeroport de Barcelona

Paula Clemente
2 min
Un avió de Vueling aturat a l’aeroport del Prat en un dia de pluja.

BARCELONAL'estiu de Vueling ha estat marcat per les vagues, encara que fossin alienes a la companyia, i pels centenars de cancel·lacions que se n'han derivat. Ara la companyia aèria ja pensa en l'hivern, i comença la temporada anunciant que oferirà 350.000 places més que la mateixa època l'any passat a l'aeroport de Barcelona.

Això suposa fer créixer en un 4% l'oferta de seients i superar els nou milions de places. En global, la xifra supera els 14 milions de llocs, un 3,6% més que l'any passat. A més, la companyia aèria ha anunciat aquest dilluns que operarà un total de 84 rutes que sortiran de la capital catalana en la temporada que va del 9 de novembre d'aquest any al març del 2020.

Les connexions internacionals seran les que en surtin més beneficiades. Birmingham, per exemple, augmentarà la seva capacitat gràcies al fet que hi haurà un 37% més de places, fins a arribar les 40.500. També ho farà Dakar, en aquest cas amb un 69% més de capacitat que la temporada anterior; Nuremberg, que n'aconsegueix un 64% més, i Oporto, un 60%. En sentit intern, les rutes domèstiques que més es beneficiaran de l'increment seran els trajectes de Barcelona a Santander (un 50% més) i de la capital catalana a Santiago de Compostel·la (+33%).

Un estiu ple de vagues

Vueling tanca així una temporada d'estiu en què ha tornat a estar al centre mediàtic, però en aquest cas no pels retards i cancel·lacions que va provocar l'estiu de l'any passat, sinó per l'efecte en els seus trajectes de les vagues convocades pel personal de hàndling d'Iberia a l'aeroport del Prat. De fet, fa poc més d'un mes l'aerolínia va anunciar que reclamaria compensacions econòmiques a la seva companyia germana, Iberia, per les molèsties causades per aquest conflicte laboral. En l'escrit en què comunicava el moviment, la companyia aèria donava també a entendre que està estudiant separar-se d'Iberia per assumir, entre d'altres, aquest servei.

stats