Economia 18/10/2023

Les vendes del sector dels serveis augmenten un 10,4% a les Balears durant l'agost

La facturació del sector ha augmentat 10,9 punts més que la mitjana estatal

ARA Balears
1 min
El sector serveis és un dels motors principals de l'economia balear

PalmaEl sector dels serveis de les Balears va augmentar la facturació un 10,4% el passat mes d'agost en comparació amb el mateix període de l'any passat, 10,9 punts més que la mitjana estatal, que va ser de -0,5%, segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i ha recollit Europa Press.

En aquest sentit, les Balears, la Rioja, amb un augment d'un 9,7%, i Astúries, amb un creixement d'un 7,3%, varen ser les comunitats autònomes que varen registrar les majors pujades a l'agost, mentre que en el costat contrari s'hi situen Madrid, Galícia i el País Basc, amb les majors caigudes, d'un 7,2%, un 1,8% i un 1,6%, respectivament. Així mateix, enguany la facturació del sector dels serveis ha crescut un 14,8% a l'Arxipèlag, 11,1 punts més que la mitjana estatal, d'un 3,7%.

Per la seva banda, l'índex d'ocupació en el sector dels serveis va experimentar una variació d'un 5,24% a les Balears respecte del mateix mes de l'any anterior. Pel que fa a la taxa anual d'ocupació, aquesta va ser positiva en totes les comunitats, i les Illes van registrar la millor dada, un 5,24%, i Cantàbria la pitjor, amb una pujada d'un 0,34%.

Les vendes de la indústria es redueixen un 16,6%

La xifra de negocis de la indústria es va reduir a les Balears un 16,6% a l'agost, respecte del mateix període de l'any anterior, 10,4 punts més que la mitjana, segons les dades de l'INE. Les Illes se situen així entre les comunitats autònomes que han registrat les majors caigudes, juntament amb Cantàbria (un 16,8%) i Astúries (un 13,5%). Enguany, la xifra de negocis de la indústria ha descendit un 2,2% a les Balears, 1,9 punts de diferència amb la mitjana estatal (-0,3%).

stats