Economia 27/12/2019

Les vendes del comerç minorista a les Balears augmenten un 1,3% al novembre

En el conjunt de l'Estat varen créixer un 3%

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu / ARA BALEARS

PalmaLes vendes del comerç minorista a les Balears varen créixer un 1,3% al novembre respecte del mateix mes de l'any passat, segons dades de l'INE. A l'Estat, les vendes varen augmentar un 3% al novembre, un mes marcat pels descomptes del Black Friday. El sector suma així catorze mesos consecutius a l'alça, segons ha informat l'agència Efe.

La facturació del comerç va avançar un 2,9% respecte d'un any abans, mentre que en relació amb octubre només es va incrementar un 0,5%. Per altra banda, l'ocupació va pujar un 0,7% respecte de novembre de 2018 i va encadenar 67 mesos de creixement. Des de gener, les vendes han crescut un 2,4% i l'ocupació, un 1%.

En el penúltim mes de l'any, la xifra de negoci a les estacions de servei va baixar un 0,2%. Les vendes d'alimentació varen créixer un 1,3%, les d'equipament personal (roba i complements) es varen disparar un 6,4% i les d'altres béns, un 3,5%.

Per autonomies, les vendes minoristes varen baixar només a Extremadura (0,6%) i a Navarra (0,5%). Les majors pujades es varen registrar a Andalusia (4,9%), Catalunya (4%) i Cantàbria (3,8%).

stats