Economia 29/07/2020

Les vendes del comerç minorista disminueixen un 21% a les Balears el juny

L'Arxipèlag sofreix la major caiguda del sector a l'Estat

Ara Balears
1 min
Disminueixen les vendes del comerç minorista a les Illes.

PalmaLes vendes del comerç minorista baixaren un 21% a les Balears el juny, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, xifra que suposa la major caiguda entre les comunitats de l'Estat a causa de la crisi sanitària del coronavirus, segons ha informat l'agència Efe.

Les vendes baixaren en taxa anual a 12 comunitats autònomes el juny, sobretot a les Balears (-21%), les Canàries (-11,9%) i Catalunya (-7%), segons els Índexs de Comerç al Detall (ICM), publicats aquest dimecres per l'INE.

L'ús del comerç minorista disminueix a totes les comunitats en taxa anual. Les Illes registren la major caiguda, amb un descens de l'ocupació d'un 11,3%.

La progressiva reobertura comercial, davant la desescalada dels diferents territoris, fins a la supressió de l'estat d'alarma el 21 de juny, ha propiciat un increment mensual de les vendes del 17,8% a escala estatal. Comparant amb el mes de juny de l'any passat, el comerç minorista registra un descens d'un 4,7% en taxa anual.

Segons les dades de l'INE, el comerç minorista acumulat durant els sis primers mesos de l'any és un 10,6% inferior al registrat la primera meitat del 2019. Per la seva banda, l'ocupació va baixar un 3,7% respecte del juny del 2019 i és el major descens des de l'octubre del 2009.

stats