Economia 27/01/2021

UGT i CCOO de les Balears se sumen a la mobilització prevista per a dia 11 a tot l'Estat per reclamar la pujada del salari mínim

Els sindicats confien rebre l'autorització de la Delegació del govern per tirar endavant la manifestació

i
Ara Balears
2 min
UGT i CCOO de les Balears se sumen a la mobilització prevista per l'11 de febrer en l'àmbit Estatal per reclamar la pujada del salari mínim

Els sindicats UGT i CCOO a les Balears se sumen a la mobilització sindical que es farà el pròxim 11 de febrer en l'àmbit estatal per reclamar la pujada del salari mínim i la derogació de la reforma laboral i la de les pensions. Ambdues institucions confien que la Delegació del govern els autoritzi a fer la protesta, que es farà a les 12 h davant la Delegació del govern i que, asseguren, tindrà una alta participació. Si la proposta fos rebutjada, els secretaris generals de les organitzacions presentarien una carta al Govern balear amb les reclamacions. De moment rebutgen organitzar una mobilització motoritzada per Palma, ja que "no estam per gastar gasolina", ha assenyalat el secretari general d'UGT, Alejandro Teixias.

"S'està llançant el missatge a la ciutadania que no toca sortir al carrer, però nosaltres creim que ara és el moment de fer-ho", ha explicat Teixias, que ha lamentat que "amb la història de la pandèmia s'estan camuflant les necessitats dels treballadors d'aquest país". Els dos sindicats creuen que és necessari que el govern espanyol "comenci a treballar seriosament" en tres qüestions: per una banda, la pujada del salari mínim, que actualment se situa en 950 euros i que reclamen que s'augmenti fins als 1.000. Teixias ha recordat que el salari mínim afecta principalment els més desfavorits. Sobre la derogació de la reforma laboral del 2012, els sindicats lamenten que el govern "no hagi mogut fixa", quan els partits que ara mateix estan al govern varen assegurar que l'eliminarien. Demanen que els compromisos que l'actual govern va adquirir amb les organitzacions sindicals quan es va fer la campanya electoral es compleixin.

Sobre les pensions, el secretari d'UGT ha acusat el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, d'anar "per lliure" en relació amb aquest tema, i ha exigit que les negociacions en matèria de pensions passin per la mesa del Pacte de Toledo. "Ara toca treball de qualitat, estabilitat en la contractació i que el sistema de pensions es faci amb finançament suficient", ha explicat José Luis Garcia, secretari general de CCOO. A més, creu que els pròxims mesos s'ha de recuperar l'agenda social plantejada pels representants sindicals que s'havien plantejat abans que arribàs la pandèmia.

Les dues organitzacions han celebrat la pròrroga dels ERTO fins al pròxim 31 de maig i han fet una crida a la responsabilitat de tothom per evitar que les empreses portin els seus treballadors a un ERO a partir del juny.

stats