Economia 03/09/2018

Turisme i Cultura col·laboren per promocionar els rodatges a les Illes

S'obre una línia d'ajudes per a les productores audiovisuals per localització d'escenaris a les Balears i l'estranger

Carles Tuduri
1 min
Bel Busquets i Fanny Tur, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

PalmaLa consellera de Turisme, Bel Busquets, i la de Cultura, Fanny Tur, han signat aquest dilluns un conveni que té com a objectiu promocionar els rodatges audiovisuals a les Illes. Per a aquesta línia es destinaran 100.000 euros en una convocatòria que es tanca el pròxim 30 de desembre.

Busquets ha incidit en la importància dels rodatges per promocionar les Balears com a destinació turística, ja que, segons la consellera, els productes audiovisuals són una eina de gran valor per promocionar el patrimoni artístic i cultural.

Per això, les ajudes es destinen principalment a les productores de l'Arxipèlag per contribuir a les tasques de localització d'escenaris de rodatges. Es poden subvencionar projectes internacionals, però sempre que incloguin la participació d'una empresa balear.

Les ajudes també poden destinar-se per pagar despeses per viatges de localització a l'exterior de les Illes. "Per exemple, explica Tur, en el cas que una productora necessiti viatjar a Mèxic per localitzar un escenari relacionat amb algun projecte que s'elabora a les Balears podria sol·licitar ajudes dins aquesta línia".

Tur ha recordat que aquesta partida és part de l'impuls que l'Executiu vol donar al sector audiovisual de les Illes. Enguany es donaran ajudes per valor d'un milió d'euros en una convocatòria a la qual s'han presentat prop de 30 projectes i que s'està a punt de resoldre.

stats