Economia 03/08/2017

Els tribunals podrien revocar la compra del Popular per part del Santander

L'Audiència Nacional admet a tràmit un recurs contra la resolució del Popular d'un dels principals accionistes, segons avança 'Expansión'

Ara
1 min
El Santander, presidit per Ana Botín, va ser el beneficiari de les decisions adoptades pel Frob i el MUR europeu.

BarcelonaLa controvertida resolució del Popular, que va acabar a mans del Santander, podria quedar anul·lada. Aixó ho ha avançat aquest dijous 'Expansión', que publica que l'Audiència Nacional ha admès a tràmit un recurs de la família Del Valle que inclou diverses mesures cautelars, entre les quals la suspensió del procés d'integració.

Els Del Valle, família mexicana vinculada a l'Opus Dei, eren un dels principals accionistes del Popular i van veure com en el procés es perdia el valor de les accions que en tenien, fet que els causava pèrdues milionàries.

El FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) va ser qui, juntament amb les autoritats del Mecanisme Europeu de Resolució, va pautar la intervenció, resolució, subhasta i adjudicació del Popular al Santander per un preu simbòlic d'un euro. Ara el FROB, que depèn del ministeri d'Economia, haurà de presentar al·legacions i en deu dies l'Audiència Nacional resoldrà.

La fórmula de resolució triada ha propiciat una allau de queixes i demandes d'inversors minoristes i institucionals i va forçar el Santander a plantejar una proposta per indemnitzar alguns dels accionistes del Popular. La justícia europea ha estat destinatària de moltes d'aquestes demandes i segons fonts del sector la qüestió pot ser objecte de discussió durant anys.

stats