Economia 11/08/2019

El cap de setmana de vaga al Prat transcorre sense incidències ni cues excessives

Els treballadors de Trablisa denunciaran davant la justícia "anomalies" en els controls de seguretat

Paula Clemente
2 min
Cues al Prat per la vaga dels treballadors de seguretat

BarcelonaEl tercer dia de vaga indefinida dels treballadors encarregats dels controls de seguretat a l'aeroport de Barcelona ha transcorregut amb normalitat. El temps d'espera a les cues s'ha situat, durant gairebé tot el dia, al voltant dels 15 minuts. Només en un moment donat, al matí, s'ha arribat als 20 minuts, temps una mica superior al que és habitual en un cap de setmana d'agost, segons ha compartit Aena.

L'ambient de "relativa normalitat" –com l'han qualificat fonts d’Aena a Europa Press– s'ha alineat amb la tònica del cap de setmana: tant els treballadors en vaga com Trablisa han manifestat en diverses ocasions aquests últims tres dies que la mobilització gairebé no estava tenint incidència.

Genoveva Sierra, presidenta del comitè d'empresa de Trablisa, ha tornat a insistir avui que els "excessius" serveis mínims establerts (del 90%) han provocat que "realment no hi hagi vaga" i que fins i tot hi hagi "menys cues que en un dia normal".

El comitè de vaga va enviar ahir al vespre un comunicat on asseguraven que "l'única solució real de protesta" que els deixa aquesta situació sembla que és la vaga de zel –tot i que descarten fer-la–. Es preguntaven, també, si realment és necessari "prendre mesures que perjudiquin a tercers" si volen veure ateses les seves reclamacions.

La denúncia dels treballadors

El que han fet els treballadors, avui, ha sigut criticar "anomalies" en el control d'equipatges, fet que preveuen denunciar en els pròxims dies als jutjats del Prat de Llobregat (Barcelona). Juan Carlos Giménez, portaveu del comitè, ha explicat que des de divendres no s'estan lliurant les bosses de plàstic on s'han d'emmagatzemar els líquids al passar el control d'equipatges. Per això, ha afegit, es demanarà a la justícia que revisi els enregistraments de les càmeres de seguretat durant els últims tres dies.

Genoveva Sierra, presidenta del comitè d'empresa, ja havia avançat ahir que els treballadors estaven exercint sota molta pressió, que estaven sent més vigilats que la resta de l'any i que se'ls havia obligat a canviar la forma de treballar. "Durant l'any tenim uns protocols i un temps que si no complim ens castiguen, i just quan hi ha vaga això se'ns canvia", va defensar.

Giménez, en conversa telefònica amb l'ARA, explicava que dedueixen que és la forma de l'empresa d'accelerar el temps amb què es passen els controls de seguretat, moviment perillós tenint en compte que "estem en el nivell 4 d'alerta terrorista". Si les anomalies d'aquest tipus són certes, ha dit avui a l'aeroport, "s'està jugant amb una cosa molt grossa".

stats